Petitchef

Cozonaci cu nuca

Desert
2 porții
30 min
2 ore
Dificil

Ingrediente

2

Preparare

  • ( pentru 4 cozonaci)

    2 kg faina
    0.6 kg zahar
    1\2 pachet unt
    z, vanilat, es rom,
    razatura de lamaie si portocala
    0.500ml l. batut, 10 oua
    250ml ulei, 100 ml smantana
    drojdie 125 gr
    nuca 500 gr
    Mod de preparare:

    In primul rand vreau sa va spun ca in bucatarie trebuie se fie cald , la fel si ingredientele trebuie sa fie caldute.
    Faina se cerne de 3 ori
    Doi pumni de faina se oparesc cu lapte fierbinte.
    Dupa ce se racoreste, se pune drojdia muiata in lapte cald, se amesteca bine si se lasa la crescut maiaua pana isi dubleaza volumul
    Apoi se amesteca cu restul de faina. Ouale se separa, in galbenus se pun mirodeniile, sarea , iar albusurile se bat si se pun in nuca.
    Zaharul se topeste in lapte, se pune peste restul de faina si maia, si se ia la framantat., apoi punem smantana,si iar framantam, galbenusurile cate putin, iar la urma untul topit. Se framanta aproximativ o ora, pana se desprinde de pe maini, ca sa iese moale si pufos, cu ulei caldut si se lasa la crescut.
    Se imparte in 4 buc aluatul. Se ia prima bucata se imparte la randul ei in trei, se intind si se pune nuca . Nuca se pregateste asa : se opareste nuca cu lapte , pentru a disparea gustul amar, se pune zahar, z. vanilat, es rom si cacao, stafide daca doriti, albusul de ou batut.Se amesteca si se pune peste foaia de aluat si se intinde. apoi se ruleaza foaia ca o rulada, la fel procedandu-se si cu celelalte. Cele trei rulouri se impletesc , se unge cu galbenus amestecat cu zahar vanilat, si se pune in tava pregatita, cu foaie de cuptor unsa cu unt si se lasa la odihna cam 15 min. in tava, apoi se pune in cuptorul incalzit inainte.
    Pentru a creste cat mai mult, primele 20 min. de coacere este nevoie de un foc puternic, si in acelasi timp nu se deschide usa cuptorului, pentru a tine temperatura constanta, iar dupa expirarea acestui timp, focul se micsoreaza pana la 160 de grade.
    Timp de 20 min nu se umbla la cuptor. Se lasa la copt cam 50-60 min.
    S e scot, se ung cu miere sau sirop de zahar si se lasa pe o parte la racit.


Întrebări:




Comentarii (19):

23/12/2013

E delicioasa am ancercato de curiozitate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/04/2014

Bun

(0) (0) Abuz
19/04/2014

E cea delicious

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Nu am facut dar asa face mama mea si e extraordinar

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Bun si usor

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Acum il incerc

(0) (0) Abuz
19/12/2013

F bun

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Aceasta reteta este foarte buna si o recomand la toata lumea!!

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Suna bine si cred ca este delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos
Flan cu nuca de cocos
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Caju – nici nuca, nici fruct Caju – nici nuca, nici fruct Regina nucilor - Nuca de Macadamia Regina nucilor - Nuca de Macadamia

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează