Cozonac cu nuca si rahat

Desert
Dificil
3 ore

Ingrediente

8

Ingredinte pentru umplutura:

Preparare

Preparare2 ore
Gătire1 oră
  • Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut.
  • Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
  • Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
  • Am impartit aluatul in doua:
    Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
    A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.
  • Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
    Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.
  • Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

Punctează această reţetă

SimonaWorldSimonaWorld

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

anonymous

Super retetea multumesc mult pentru reteta o fac de fiecare data de cand am ocazia

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte Bun. Insa eu am cuptor pe curent si nu ati specificat ce inseamna foc mic in "grade"... Oricum. Multumesc frumos, este fo0arte bun!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Sperrrrr

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este foarte gustos

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Multumesc de ajutor aiesit foarte foarte bun si gustos

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superrrrrrrrrrrrrr

abuz

anonymous

Buna ,cuptorul se regleaza la 180 grade cozonacul se lasa in cuptor 35-45 minute si se poate adauga inca 30 de grame de drojdie (50 grame la 1 kg de faina ) oua 5 galbenus frecat cu 1 lingurita rasa de sare si esente in loc de ulei se poate pune unt 200gr caldut.in rest ok.un brutar si scuze ca am corectat reteta.

abuz

anonymous

ESTE SUPER .....................MULTUMESC !!

abuz

anonymous

Reteta ta de cozonac este....Super!!! Multumesc

abuz
  • pagina 1 / 5