Cozonac cu nuca si rahat
Ingrediente
8
Ingredinte pentru umplutura:
Preparare
Preparare2 ore
Gătire1 oră
- Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut.
- Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
- Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
- Am impartit aluatul in doua:
Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri. - Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie. - Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
20/05/2015
Super retetea multumesc mult pentru reteta o fac de fiecare data de cand am ocazia
am gătit această rețetă
21/12/2014
Foarte Bun. Insa eu am cuptor pe curent si nu ati specificat ce inseamna foc mic in "grade"... Oricum. Multumesc frumos, este fo0arte bun!
am gătit această rețetă
21/12/2013
Multumesc de ajutor aiesit foarte foarte bun si gustos
am gătit această rețetă
23/12/2014
Buna ,cuptorul se regleaza la 180 grade cozonacul se lasa in cuptor 35-45 minute si se poate adauga inca 30 de grame de drojdie (50 grame la 1 kg de faina ) oua 5 galbenus frecat cu 1 lingurita rasa de sare si esente in loc de ulei se poate pune unt 200gr caldut.in rest ok.un brutar si scuze ca am corectat reteta.