Cozonac cu nuca si rahat
Ingrediente
8
Ingredinte pentru umplutura:
Preparare
Preparare2 ore
Gătire1 oră
- Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut.
- Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
- Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
- Am impartit aluatul in doua:
Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri. - Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie. - Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super retetea multumesc mult pentru reteta o fac de fiecare data de cand am ocazia
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte Bun. Insa eu am cuptor pe curent si nu ati specificat ce inseamna foc mic in "grade"... Oricum. Multumesc frumos, este fo0arte bun!
am gătit această rețetă
anonymous
Super buna
am gătit această rețetă
anonymous
Sperrrrr
am gătit această rețetă
anonymous
Este foarte gustos
am gătit această rețetă
anonymous
Multumesc de ajutor aiesit foarte foarte bun si gustos
am gătit această rețetă
anonymous
Superrrrrrrrrrrrrr
anonymous
Buna ,cuptorul se regleaza la 180 grade cozonacul se lasa in cuptor 35-45 minute si se poate adauga inca 30 de grame de drojdie (50 grame la 1 kg de faina ) oua 5 galbenus frecat cu 1 lingurita rasa de sare si esente in loc de ulei se poate pune unt 200gr caldut.in rest ok.un brutar si scuze ca am corectat reteta.
anonymous
ESTE SUPER .....................MULTUMESC !!
anonymous
Reteta ta de cozonac este....Super!!! Multumesc
Punctează această reţetă