Drojdia se dizolva in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina .se lasa 10 minute. aruncam toate in MP cu drojdia la urma si programati masina pe programul de framantat.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 . intindem fiecare bucata pe masa infainata si o taiem in 2 pe lung. fiecare parte se presara cu nuca si se ruleaza strans. se impletesc cele 2 rulade, se pun in tava si se cresteaza cu un cutit cu varf ascutit.
Se procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat. se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu galbenus de ou si se coc.
Pt a ramane coaja moale cand il scoateti din cuptor acoperiti cozonacul cu un prosop curat inmuiat in apa rece si strors, lasati cozonacul asa pana se raceste. la nevoie repetati.
Comentarii (26):
Forte bune
Super
Cati cozonaci ies?Am doar doua tavite,vreau sa stiu daca imi incape
Bun
Acum il fac
Incerc reteta acum. sarbatori fericite! multumesc pentru reteta!
Foarte bun
Este super aceasta reteta si foarte simpla
A fost foarte bun!
Arata f bine ,Cred ca sunt si buni!