Petitchef

COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC

Aperitiv
12 porții
2 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam.
  • Adaugam galbenusurile de ou treptat si framantam, galbenusuri care in prealabil au fost batute bine si peste care adaugat un varf de sare. Adaugam untul impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald.
  • Peste toata aceasta compozitie din lighenus adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut. Pentru crema punem laptele la foc cu unt, cacao, nuca, mac si stafide.In prealabil stafidele trebuie lasate in lapte pentru a se inmuia.
  • Dupa ce a crescut, pentru un cozonac luam jumatate din compozitie.Aceasta jumatate va fi impartita la randul ei in alte doua jumatati.Luam prima jumatate, o intindem, o ungem cu putin ulei si adaugam compozitia.La fel facem si cu cea de-a doua jumatate si le impletim.
  • Le asezam in forma pentru cozonac, in care vom pune hartie de copt.Cozonacul va fi uns cu o pensula cu galbenus si presaram zahar tos. 9.Se lasa la cuptor 45° 50 de minute, in functie si de cuptorul dumneavoastra.Daca nu sunteti siguri ca e copt il puteti incerca cu un pai. Sfaturi. Pentru a creste cozonacul, in incaperea in care tineti aluatul la crescut trebuie sa fie cald, iar lighenusul trebuie acoperit cu cateva carpe.
  • In primele 20 de minute de cand ati bagat cozonacul, la cuptor nu trebuie sa deschideti usa acestuia. Aluatul este foarte bine framantat, cand apar acele mici basici. Ingredientele trebuie adaugate treptat si cate putin, mai ales cele lichide pentru a nu ineca acel aluat.


Poze

COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 2
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 3
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 4
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 5
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 6
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 7
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 8
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 9
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 10
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 11
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC - poza 12

Întrebări:




Comentarii:

11/03/2014

Nu imi okace

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Arata superb si cred ca este si f gustos! bravo! buna gospodina! o sa incerc si eu reteta dvs.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu lamaie si mac - petitchef
Chec cu lamaie si mac - petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează