Daca va plac nucile pecan, incercati-le intr-o placinta :-D
O specialitate direct din Statele Unite făcuta pentru sarbatori, cum ar fi Ziua Recunostintei.
Incercati aceasta placinta, aromata cu scortisoara si vanilie. Un desert gourmet si usor, care va atrage intreaga familie :-)
Aluatul sablée : Puneti intr-un mixer faina + zaharul + sarea si amestecati. Adaugati untul taiat in bucati. Amestecati de 4 sau 5 ori pana cand untul se sfarama. Puneti totul ntr-un castron si adaugati apa. Amestecati cu o spatula si framantati usor cu mainile pentru a obtine un aluat omogen. Adaugati putina apa daca este necesar.
Transferați aluatul pe o hartie pergament si asezati o alta hartie pergament deasupra. Apasati cu un sucitor si dati-l la frigider timp de cel puțin 1 ora.
Asezati aluatul pe tava unsa. Taiati excesul cu un cutit. Puneti deasupra o hartie de copt si turnati boabe de leguminoase (linte, mazare ...). Se baga la frigider pentru 10 minute apoi la cuptor pentru 15 minute la 200° C. Scoateti hartia de copt cu leguminoasele și lasati-o deoparte.
Umplutura : Amestecati toate ingredientele, cu exceptia nucilor.
Pentru uns : Bateti oul si laptele si periati marginile aluatului, astfel incat sa se rumeneasca dupa a doua coacere.
Aranjati nucile pecan pe toata suprafata aluatului si turnati umplutura deasupra. Coaceti timp 35 de minute la 180° C.
Lasati sa se raceasca si asezati o lingura de inghetata (sau frisca) pe bucata de placinta, la momentul servirii.