Framantat folosesc mixerul cu paletele spirala. Asa ca nu conteaza ordinea, pun toate ingredientele intr-un bol si le framant pana devine un aluat elastic. La inceput este un aluat moale dar nu trebuie sa mai puneti faina.
Se framanta atata timp pana cand nu se mai lipeste si se dezlipeste de pe marginea bolului. Cu mixerul framantat cam 15-20 minute. Cu mana cred ca ar trebui aprox. 25-30 minute. E foarte important sa fie framantat bine aluatul. Cand aluatul este framantat se lasa sa se odihneasca timp de 45 -50 minute intr-un loc ferit de curent si la caldurica.Aluatul isi va dubla volumul.
Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se pun deoparte ca o sa le folosim la uns cozonacul pe deasupra. Se adauga zahar peste albusurile batute spuma, apoi treptat cacaoa, ciocolata razalita si nuca macinata.
Cand aluatul a dospit se rastoarna pe masa unsa cu ulei, se imparte in doua si se intind doua foi dreptunghiulare . Daca faceti in tavi de chec care sunt ceva mai mici decat tavile de cozonac ,se pot face trei sau patru dar atunci ar trebui sa faceti mai multa umplutura. Se umple fiecare foaie cu crema preparata , apoi se ruleaza aluatul si se rasuceste . Apoi se indoaie in doua se mai rasuceste pentru ultima data si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Al doilea cozonac nu rasucit atata si a iesit la fel asa ca ajuns la concluzia ca e suficient sa il rulati, sa il indoiti in doua apoi sa il rasuciti ianinte sa il puneti in tava.Se mai lasa o jumatate de ora la dopsit apoi se unge cu ou si se baga la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 50-55 minute. Aici facut un pic diferit umplutura.
Inainte sa umplu foaia cu albusul cu nuca , pus un rand de stafide inmuiate in rom , indoit aluatul in doua apoi intins iar si umplut cu crema preparata. Dupa cum vedeti aici crema este mai lichida din cauza ca pus mai putine nuci ceea ce nu va recomand sa faceti ca o sa curga cand o sa rasuciti aluatul.
Comentarii:
O sa-l pregatesc si atunc voi comenta ,dar cred ca este gustos
Super bune!