Cozonac pufos cu 100 de oua

Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Umplutura:

Suplimentar:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei , nu de la rece/frigider pentru a obtine un aluat care va creste repede. MaiauaDrojdia se amesteca cu 1/2 kg zahar .1/2 l lapte se pune la incalzit si se amesteca cu 1/2 kg faina apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu drojdia si se lasa la crescut cam 15-20 minute.
  • OualeSe separa albusurile de galbenusuri care se amesteca cu 8 lingurite de sare . Tot in galbenusuri se adauga si esenta si se amesteca bine.Pasul 3: LapteleLaptele se fierbe , dupa care se adauga stafidele si se lasa la racit.
  • Nuca:
    Nuca macinata se amesteca cu aproximativ 2 l lapte .RahatulRahatul se taie felii la marimea si grosimea dorita. Al meu a aratat cam asa:Sfat: Rahatul se taie mai usor si nu se lipeste de cutit, daca trecem lama cutitului prin faina o data la 2-3 patratele de rahat.
  • FramantatulSe pune faina intr-un vas incapator, se face o gaura in mijloc, se toarna maiaua, coaja de lamaie si se incepe framantarea adaugand incet incet ouale si laptele caldut cu stafide cu tot.
  • Pentru a obtine un cozonac pufos si care sa se rupa in fasii, se framnata aluatul intr-o singura directie.Treptat adaugam uleiul si berea. Si framantam aproximativ 1 ora si 30 minute, dupa care lasam aluatul la crescut cam 2 ore .
  • Impletirea cozonacilorSe taie bucati de aluat faina . Pentru cozonacul cu nuca, pe fiecare foaie intindem un strat cu nuca , apoi unul cu rahat si cateva stafide. Pentru cozonacul cu rahat, pe fiecare foaie presaram doar un strat de stafide si unul de rahat apoi rulam.
  • Din doua astfel de foi, prin impletire se obtine un cozonac care se aseaza in tava unsa cu grasime (untura de porc) si se mai lasa la crescut cam 30-40 minute.
  • Dupa impletirea tuturor cozonacilor, se ung cu galbenus de ou batut cu 2-3 linguri de ulei si se dau la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumenesc se pudreaza cu zahar vanilat.

Punctează această reţetă

MMonya

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super

abuz