Petitchef

Cozonac pufos cu 100 de oua

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Umplutura:

Suplimentar:

Preparare

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei , nu de la rece/frigider pentru a obtine un aluat care va creste repede. MaiauaDrojdia se amesteca cu 1/2 kg zahar .1/2 l lapte se pune la incalzit si se amesteca cu 1/2 kg faina apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu drojdia si se lasa la crescut cam 15-20 minute.
  • OualeSe separa albusurile de galbenusuri care se amesteca cu 8 lingurite de sare . Tot in galbenusuri se adauga si esenta si se amesteca bine.Pasul 3: LapteleLaptele se fierbe , dupa care se adauga stafidele si se lasa la racit.
  • Nuca:
    Nuca macinata se amesteca cu aproximativ 2 l lapte .RahatulRahatul se taie felii la marimea si grosimea dorita. Al meu a aratat cam asa:Sfat: Rahatul se taie mai usor si nu se lipeste de cutit, daca trecem lama cutitului prin faina o data la 2-3 patratele de rahat.
  • FramantatulSe pune faina intr-un vas incapator, se face o gaura in mijloc, se toarna maiaua, coaja de lamaie si se incepe framantarea adaugand incet incet ouale si laptele caldut cu stafide cu tot.
  • Pentru a obtine un cozonac pufos si care sa se rupa in fasii, se framnata aluatul intr-o singura directie.Treptat adaugam uleiul si berea. Si framantam aproximativ 1 ora si 30 minute, dupa care lasam aluatul la crescut cam 2 ore .
  • Impletirea cozonacilorSe taie bucati de aluat faina . Pentru cozonacul cu nuca, pe fiecare foaie intindem un strat cu nuca , apoi unul cu rahat si cateva stafide. Pentru cozonacul cu rahat, pe fiecare foaie presaram doar un strat de stafide si unul de rahat apoi rulam.
  • Din doua astfel de foi, prin impletire se obtine un cozonac care se aseaza in tava unsa cu grasime (untura de porc) si se mai lasa la crescut cam 30-40 minute.
  • Dupa impletirea tuturor cozonacilor, se ung cu galbenus de ou batut cu 2-3 linguri de ulei si se dau la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumenesc se pudreaza cu zahar vanilat.


Poze

Cozonac pufos cu 100 de oua
Cozonac pufos cu 100 de oua - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

16/04/2014

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta iepuras cu oua de ciocolata
Tarta iepuras cu oua de ciocolata
10 porții
2 h 12 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Retete de cozonac Retete de cozonac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează