Intr-un castron se cerne faina se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si se pune coaja de lamaie.
MAIAUA: se face din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreo 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina".
Galbenusurile se freaca cu sare se adauda restul de lapte caldut si galbenusurile frecate amestecam cu mana si framantam ,ajutandu-ne de grasimea care trebuie sa fie calduta,incorporand toata faina si impaturind aluatul se acopera castronul cu un servet si se lasa la crescut, in loc cald si ferit de curent,cam o ora si jumatate.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in patru se intinde fiecare bucata de aluat cu mana, pe o planseta unsa cu ulei presaram pe fiecare stafide,rahat si umplutura preparata si rulam.
Se impletesc apoi cate doua, si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa se mai lasa la crescut cam 30 minute se ung cu galbenus amestecat cu lapte,se presara susan(mac)deasupra si se dau la cuptor.
Comentarii (53):
Foarte bun.
Daca se respecta reteta este bine,ca si gust nu am mancat ceva mai bun iar maine il voi face din nou.
Imi iese foarte moale aluatul ... sigur nu mai trebuie suplimentat cu faina???.. la framantat macar ...
Asi vrea sa stiu cat timp sta cozonacul la cuptor si la cate grade
Spune cum se face compozitia de umplutura de cacaua cu nuca ati multumesc
GOOD
Cel mai bun 10
:) Buna ! E interesanta reteta vreau sa o incerc si eu .Va multumesc pt ajutor :) e pt prima data cand incerc sa fac cozonac. *_*
Ff buna reteta
Foarte bun de mancat nu de privit :)