Este un arbust mic, stufos, ramuros, dar ceea ce il face renumit sunt fructele sale, afinele. Va puteti da seama daca afinele sunt coapte doar daca au o culoare albastru inchis si au gust dulce, cu o oarecare aciditate. In bucatarie le veti intalni in preparate dulci sub formadulceturilor, sau in diverse prajituri cu afine si branza, torturi cu multe fructe, clatite de post umplute cu dulceata de afine, tarte cu afine sau va puteti racori vara cu o delicioasa inghetata de afine.
Afinele sunt unele dintre cele mai bogate alimente antioxidante din lume. Antioxidantii sunt necesari pentru viata si au rolul de a lupta impotriva bolilor de inima si chiar a cancerului. Afinele sunt, de asemenea, considerate a fi de ajutor in imbunatatirea functiei...
Se intampla adesea sa ne trezim cu musafiri neinvitati, atunci pregatim in graba compozitia de clatite, incingem vreo 2 tigai, scoatem borcanele cu gem din camara si problema noastra este ca si rezolvata.