Petitchef

Chec pufos cu afine

Acest chec l-am facut cu ceva timp in urma in dorinta mea de a face ceva bun si, l-am gasit pe foodnetwork, pe pagina Annei Olson.

Din greseala, eu am pus afinele in aluat, caci in reteta initiala ele erau deasupra si, in plus, eu am mai adaugat smantana pentru ca mi s-a parut aluatul cam vartos…dar pana la urma a iesit o pufosenie de chec cu textura pufoasa de se topeste in gura! Poate fi facut si cu alte fructe, mure, merisoare, caise, dar taiate bucatele mai mici, ce va place voua!

Desert
8 porții
20 min
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Punem faina, praful de copt si sarea intr-un castron.
  • Separat, frecam untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam oul si smantana, mixand dupa fiecare aditie (vreau sa precizez ca in loc de lapte se poate pune numai smantana sau invers).
  • Adaugam si coaja de la o portocala/lamaie si vanilia.
  • Faina o incorporam alternativ cu laptele.
  • La final adugam afinele bine scurse (daca le aveti congelate) amestecand usor cu o spatula, ca sa nu le zdrobim.
  • Note: Aluatul va fi vartos, cat se poate mixa cu mixerul, se mixeaza cu mixerul, cand nu, amestecam cu o lingura de lemn. Eu am crezut ca este ceva gresit in reteta, dar NU este! asa trebuie sa fie, iar dupa coacere o sa vedeti ca este super moale si pufos. Din neatentie, am incorporat afinele in aluat (daca faceti asa, recomand sa le incorporati cand aluatul este deja mixat cu faina, dar nu insistam cu amestecatul fructelor in el, ci doar le intoarcem usor de cateva ori, altfel le vom zdrobi!). Daca vreti ca prajitura sa aiba fructele deasupra, atunci le scurgeti bine de apa (daca au fost congelate) si apoi le asezati deasupra in tava in care faceti prajiturica.
  • Topping:

    Intr-un bol punem faina, zaharul si scortisoara peste care adugam untul si le frecam in maini pana cand aluatul devine sfaramicios (ca un pesmet).
    Ungem tava cu putin ulei apoi punem alutul si il uniformizam cu o paleta. Deasupra punem fructele (daca am decis asa), apoi punem toppingul. Acest topping, dupa coacere, va fi putin crocant si foarte parfumat!
    Coacem prajitura aprox. 40-45 de minute pana cand, prin introducerea unei scobitori, va iesi curata.
    Lasati sa se raceasca complet inainte de a servi!

    Pofta buna!


Poze

Chec pufos cu afine
Chec pufos cu afine - poza 2
Chec pufos cu afine - poza 3
Chec pufos cu afine - poza 4
Chec pufos cu afine - poza 5
Chec pufos cu afine - poza 6
Chec pufos cu afine - poza 7
Chec pufos cu afine - poza 8
Chec pufos cu afine - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

23/12/2013

Abia astept sa o degustam, eu si bebe de 2 ani jumate, care m-a ajutat!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/08/2013

Foarte buna reteta! foarte pufoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/06/2014

E superrrrrrr!!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/08/2013

O minune

(0) (0) Abuz
04/04/2013

Super

(0) (0) Abuz
01/04/2013

Excelentttttttttttttttttttttttt

(1) (0) Abuz
01/04/2013

Abia astept sa o incerc

(1) (0) Abuz
georginadoina, 01/04/2013

Excelent

(1) (0) Abuz
01/04/2013

Super bun.

(1) (0) Abuz
01/04/2013

Arata super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu lămâie expres într-un blender!
Chec cu lămâie expres într-un blender!
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Chec marmorat-crocant
Chec marmorat-crocant
8 porții
2 h 35 m
Ușor
4 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează