Petitchef

Chec pufos cu cacao

Este un chec extraordinar de simplu de facut si foarte pufos, il recomand cu mare drag!

Desert
8 porții
25 min
30 min
Ușor
258 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 2.47 (0.31€/porție)

Preparare

  • In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, ca de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este foarte usor de facut!
    Eu imi pregatesc toate ingredientele pe masa si apoi ma apuc de lucru. La acest chec intai se separa oualele, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte 5 minute pana cand faceti siropul de zahar.
  • Pentru sirop:

    Se pune zaharul cu apa intr-un ibric sau craticioara de inox si se fierbe pe aragaz amestecand in el pana se dizolva zaharul. Puteti adauga zaharul vanilat in sirop.
    Se toarna apoi in fir subtire asa fierbinte peste albusurile batute spuma pana se incorporeaza tot. Treptat se adauga cate un galbenus, se bate cu mixerul pana se incorporeaza, cate o lingura de ulei, si iar galbenusul, ulei, pana cand le terminati. Acum puteti adauga coaja rasa de lamaie si se mai bate putin.
  • Operatiunea urmatoare este adaugarea fainii care se face obligatoriu cu un tel in forma de para ca sa nu iasa aerul din compozitie! Faina se cerne apoi se amesteca cu praful de copt si se adauga cate o lingura imprastiat in aluat, dupa fiecare lingura amestecati usor cu telul de jos in sus.
  • La final , in acelasi castron unde ati facut aluatul, puneti intr-o parte 2 linguri de cacao pe care le amestecati usor ( sa nu amestecati in tot aluatul, doar intr-o parte). In momentul in care puneti aluatul in tava, el trebuie sa fie cu cele doua culori spre tava, amestecand cu lingura alternativ stanga dreapta in timp ce aluatul curge, pentru a se forma straturile alternative de cacao si aluat normal.
  • Se baga la cuptor circa 30 de minute pana cand este gata. Faceti testul cu scobitoarea!
    Se rastoarna pe un platou cand s-a racit (checul se va desprinde de pe marginile tavii singur, atunci este momentul sa-l rasturnati) si se pudreaza cu zahar . Eu am avut in casa toping de ciocolata si l-am ornat, daca va place puteti pune orice fel de toping !
  • Pofta buna si succes!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 258Kcal
  • Carbo: 22.4g
  • Grăsimi: 14.8g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 7.3g
  • Fibre: 1.7g
  • Zahăr: 13.8g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (102g)


Poze

Chec pufos cu cacao
Chec pufos cu cacao - poza 2
Chec pufos cu cacao - poza 3
Chec pufos cu cacao - poza 4

Întrebări:

Te rog, spune-mi exact daca se pune si zeama de la o lamaie.In reteta nu este trecut,mai jos este specificat.Cu stima,Violeta

Răspuns:

In reteta este doar coaja de lamaie!!

Nu este o intrebare, dar pentru ca nu am gasit rubrica de comentarii, scriu aici. Siropul fierbinte se toarna in timp ce albusurile se bat in continuare. In compozitie se mai adauga si sucul unei lamai, impreuna cu coaja rasa. Fara cacao, se pot pune deasupra fructe...este o excelenta prajitura cu fructe

Răspuns:

NU SE ADAUGA SUCUL UNEI LAMAI!!!! doar coaja, nu am scris asa ceva in reteta!!! se poate pune orice in chec dar sa nu fie in cantitate mare, gen samburi de uca, sau alte minunatii!




Comentarii (122):

cameliadarie, 14/07/2018

Ceva nu merge.Nu este suficienra faina si se lasa compozitia in cuptor, chiar .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Florentina, 01/12/2017

Sunt de acord ca e mai degraba o reteta de pandispan si trebuie sa spun ca am avut probleme datorita faptului ca nu a fost indicata temperatura de coacere. Urmand o temperatura normala de coacere a prajiturilor de 160 de grade am avut nevoie de mult mai mul timp decat 30 de minute. In rest a fost destul de gustos.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2017

Cea mai proasta rețeta de chec, este a doua oară când o fac și nu iese, prea putina făina, se desumfla, nu recomand

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
29/01/2017

Eu am incercat aceasta reteta dar am irosit incredientele, numai chec nu e, are gust de spuma de oua, atat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/11/2016

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2016

Este foarte proasta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2015

Foarte bun !!! incercati

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/06/2015

Super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/06/2015

Simplu si bun !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/06/2015

Foarte bun-checul clasic din pandispan

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 13

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu lămâie expres într-un blender!
Chec cu lămâie expres într-un blender!
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - petitchef
Chec cu lamaie si mac - petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează