In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, ca de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este foarte usor de facut! Eu imi pregatesc toate ingredientele pe masa si apoi ma apuc de lucru. La acest chec intai se separa oualele, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte 5 minute pana cand faceti siropul de zahar.
Pentru sirop:
Se pune zaharul cu apa intr-un ibric sau craticioara de inox si se fierbe pe aragaz amestecand in el pana se dizolva zaharul. Puteti adauga zaharul vanilat in sirop. Se toarna apoi in fir subtire asa fierbinte peste albusurile batute spuma pana se incorporeaza tot. Treptat se adauga cate un galbenus, se bate cu mixerul pana se incorporeaza, cate o lingura de ulei, si iar galbenusul, ulei, pana cand le terminati. Acum puteti adauga coaja rasa de lamaie si se mai bate putin.
Operatiunea urmatoare este adaugarea fainii care se face obligatoriu cu un tel in forma de para ca sa nu iasa aerul din compozitie! Faina se cerne apoi se amesteca cu praful de copt si se adauga cate o lingura imprastiat in aluat, dupa fiecare lingura amestecati usor cu telul de jos in sus.
La final , in acelasi castron unde ati facut aluatul, puneti intr-o parte 2 linguri de cacao pe care le amestecati usor ( sa nu amestecati in tot aluatul, doar intr-o parte). In momentul in care puneti aluatul in tava, el trebuie sa fie cu cele doua culori spre tava, amestecand cu lingura alternativ stanga dreapta in timp ce aluatul curge, pentru a se forma straturile alternative de cacao si aluat normal.
Se baga la cuptor circa 30 de minute pana cand este gata. Faceti testul cu scobitoarea! Se rastoarna pe un platou cand s-a racit (checul se va desprinde de pe marginile tavii singur, atunci este momentul sa-l rasturnati) si se pudreaza cu zahar . Eu am avut in casa toping de ciocolata si l-am ornat, daca va place puteti pune orice fel de toping !
Te rog, spune-mi exact daca se pune si zeama de la o lamaie.In reteta nu este trecut,mai jos este specificat.Cu stima,Violeta
Răspuns:
In reteta este doar coaja de lamaie!!
Nu este o intrebare, dar pentru ca nu am gasit rubrica de comentarii, scriu aici. Siropul fierbinte se toarna in timp ce albusurile se bat in continuare. In compozitie se mai adauga si sucul unei lamai, impreuna cu coaja rasa.
Fara cacao, se pot pune deasupra fructe...este o excelenta prajitura cu fructe
Răspuns:
NU SE ADAUGA SUCUL UNEI LAMAI!!!! doar coaja, nu am scris asa ceva in reteta!!! se poate pune orice in chec dar sa nu fie in cantitate mare, gen samburi de uca, sau alte minunatii!
Comentarii (122):
C
cameliadarie,
14/07/2018
Ceva nu merge.Nu este suficienra faina si se lasa compozitia in cuptor, chiar .
Sunt de acord ca e mai degraba o reteta de pandispan si trebuie sa spun ca am avut probleme datorita faptului ca nu a fost indicata temperatura de coacere. Urmand o temperatura normala de coacere a prajiturilor de 160 de grade am avut nevoie de mult mai mul timp decat 30 de minute. In rest a fost destul de gustos.
Comentarii (122):
Ceva nu merge.Nu este suficienra faina si se lasa compozitia in cuptor, chiar .
Sunt de acord ca e mai degraba o reteta de pandispan si trebuie sa spun ca am avut probleme datorita faptului ca nu a fost indicata temperatura de coacere. Urmand o temperatura normala de coacere a prajiturilor de 160 de grade am avut nevoie de mult mai mul timp decat 30 de minute. In rest a fost destul de gustos.
Cea mai proasta rețeta de chec, este a doua oară când o fac și nu iese, prea putina făina, se desumfla, nu recomand
Eu am incercat aceasta reteta dar am irosit incredientele, numai chec nu e, are gust de spuma de oua, atat.
Foarte buna!
Este foarte proasta
Foarte bun !!! incercati
Super bun
Simplu si bun !
Foarte bun-checul clasic din pandispan