Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul.
Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine. Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul, pana sta batos.Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt. Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Se pot pune si fulgi de ciocolata.Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil la 180grade. Se tin 30-40 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar pudra.Este extrem de pufos si delicios!Puteti pune si fulgi de cocos si fulgi de ciocolata.
Comentarii:
Foarte bun
Deosebit chec buuun rau de tot.. delicios.. ARATA caci inca nu l-am FACUT !!! Il fac azi si-o sa-mi iasa deosebit de excelent de delicios !!!