Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. zaharul si apa se pun pe foc la topit pana devine sirop consistent. Apoi se toarna fierbinte peste albusuri, batem compozitia putin.
Adaugam praful de copt, vanilia, romul si galbenusele, amestecam din nou. Urmeaza uleiul, amestecam iar si la final faina cand amestecam din nou avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Asezam compozitia in forme tapetate cu faina, pastram 3-4 linguri de compozitie si amestecam cu cele doua linguri de cacao, turnam deasupra apoi mai punem 2-3 linguri de compozitie alba, ca cea din cacao sa se duca la fund.
Dam la cuptor cca 20-25 de minute, la inceput pentru 5 minute la foc iute apoi foc moderat.
Pt 2 checuri cu siguranta trebuiesc mai mult de 7 ouă,parerea mea..altfel ies mici,dar per total aceeasi rețetă urmez și eu cu mici adăugari de mirodenii
Comentarii (158):
Cel mai pufos, fara exagerare.
Pt 2 checuri cu siguranta trebuiesc mai mult de 7 ouă,parerea mea..altfel ies mici,dar per total aceeasi rețetă urmez și eu cu mici adăugari de mirodenii
Cand esti flamand mananci si pui fripti !!!! ce sa mai vorbim de chec
Perfecta !!!
Fără sa exagerez este cea mai buna reteta de chec pufos!!!! Este fff gustos!! Îl voi mai face cu siguranta
Cea mai buna reteta de chec. Foarte gustos si pufos!
Perfecta
A fost foarte bun
Copiii mei au devorat checul.
Vai ce bun a fost !!!!!!!cel mai tare chec