Chec pufos
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. zaharul si apa se pun pe foc la topit pana devine sirop consistent. Apoi se toarna fierbinte peste albusuri, batem compozitia putin.
- Adaugam praful de copt, vanilia, romul si galbenusele, amestecam din nou. Urmeaza uleiul, amestecam iar si la final faina cand amestecam din nou avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- Asezam compozitia in forme tapetate cu faina, pastram 3-4 linguri de compozitie si amestecam cu cele doua linguri de cacao, turnam deasupra apoi mai punem 2-3 linguri de compozitie alba, ca cea din cacao sa se duca la fund.
- Dam la cuptor cca 20-25 de minute, la inceput pentru 5 minute la foc iute apoi foc moderat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Cori,
04/08/2018
Pt 2 checuri cu siguranta trebuiesc mai mult de 7 ouă,parerea mea..altfel ies mici,dar per total aceeasi rețetă urmez și eu cu mici adăugari de mirodenii
am gătit această rețetă
10/11/2016
Cand esti flamand mananci si pui fripti !!!! ce sa mai vorbim de chec
am gătit această rețetă
24/09/2016
Fără sa exagerez este cea mai buna reteta de chec pufos!!!! Este fff gustos!! Îl voi mai face cu siguranta
am gătit această rețetă
28/07/2015
Cea mai buna reteta de chec. Foarte gustos si pufos!
am gătit această rețetă