Chec pufos-reteta mamei mele

Chec pufos-reteta mamei mele
Altele
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;. Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta.
  • Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri.
  • Incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta;
    Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao.
  • Ungem si tapetam 2 tavi de cheg,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao.
  • Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute.
  • Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste.
  • Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra.

Punctează această reţetă

vera'sVera's

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Asdfghjkl

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super bun!!! :*

abuz

anonymous

10

abuz

anonymous

Buna reteta

abuz

anonymous

E excelenta si delicioasa

abuz

anonymous

Intradevăr excelent și ușor de făcut

abuz

anonymous

Gustosss si pufos!

abuz