Chec pufos-reteta mamei mele

Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Chec banane / ciocolata - super pufos!
-
Chec cu banane fara zahar - banana bread
-
Chec aperitiv cu somon afumat, lămâie și cepșoară
-
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;. Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta.
- Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri.
- Incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta;
Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao. - Ungem si tapetam 2 tavi de cheg,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao.
- Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute.
- Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste.
- Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: