Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;. Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta.
Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri.
Incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta; Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao.
Ungem si tapetam 2 tavi de cheg,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao.
Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute.
Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste.
Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra.
Comentarii:
Asdfghjkl
Super bun!!! :*
10
Buna reteta
E excelenta si delicioasa
Intradevăr excelent și ușor de făcut
Gustosss si pufos!