Acest chec pufos il puteti prepara si cu alte fructe, nu neaparat cu mere sau chiar cu o combinatie de fructe. Cred ca este perfect pentru copiii care nu vor sa manance fructe, dar vor prajituri.
Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide la culoare si devine mai pufoasa.
Separati ouale. Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare pana la omogenizare.
Apoi adaugati faina in care ati pus un varf de sare si continuati sa mixati pana obtineti un aluat uniform.
Bateti albusurile spuma.
Le adaugati peste aluat si amestecati incet cu o spatula pana se incorporeaza si acestea. Incingeti cuptorul la 180°C Turnati compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. ( daca tava necesita )
Curatati merele de coaja, le taiati in bucati de marimea dorita si le infigeti in compozitie. Dati la cuptor pentru 10 minute. Reduceti temperatura la 165°C si lasati inca 30-35 de minute. Faceti testul scobitorii dupa 30 de minute iar cand este gata o scoateti si o lasati sa se raceasca in tava pe gratarul de la cuptor. ( nu in cuptor ).
Si eu gatesc tot fara praf de copt!Ouale trebuie sa fie proaspete ca sa se bata bine albusul, si trebuie sa fie la temperatura camerei, NU scoase din frigider!Acesta este nu mic secret descoperit de mine!Incercati si veti vedea ca NU trebuie praf de copt!
Nu stiu ce-nseamna ,, unt topit,, ...in rest sunt clare etapele.. cred ca este bun cu fructe.o sa incerc si eu reteta iar referitor la unt...o sa-l tin la temperatura camerei si il mixez punand toate celelalte ingrediente !!!
Comentarii (55):
Este prea mult unt este foarte gretoasa in rest are gust bun dar la unt nu sunt deacord
Mmmmm.
Si eu gatesc tot fara praf de copt!Ouale trebuie sa fie proaspete ca sa se bata bine albusul, si trebuie sa fie la temperatura camerei, NU scoase din frigider!Acesta este nu mic secret descoperit de mine!Incercati si veti vedea ca NU trebuie praf de copt!
Nu stiu ce-nseamna ,, unt topit,, ...in rest sunt clare etapele.. cred ca este bun cu fructe.o sa incerc si eu reteta iar referitor la unt...o sa-l tin la temperatura camerei si il mixez punand toate celelalte ingrediente !!!
Foarte bun
E foarte bun
10 din 10
Superb si delicios
Eee superr de bun
Delicioasa!