Chec pufos cu mere

Desert
Ușor
40 min

Acest chec pufos il puteti prepara si cu alte fructe, nu neaparat cu mere sau chiar cu o combinatie de fructe. Cred ca este perfect pentru copiii care nu vor sa manance fructe, dar vor prajituri.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Chec pufos cu mere - Preparare etapa 1Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide la culoare si devine mai pufoasa.
  • Chec pufos cu mere - Preparare etapa 2Separati ouale.
    Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare pana la omogenizare.
  • Chec pufos cu mere - Preparare etapa 3Apoi adaugati faina in care ati pus un varf de sare si continuati sa mixati pana obtineti un aluat uniform.
  • Chec pufos cu mere - Preparare etapa 4Bateti albusurile spuma.
  • Chec pufos cu mere - Preparare etapa 5Le adaugati peste aluat si amestecati incet cu o spatula pana se incorporeaza si acestea.
    Incingeti cuptorul la 180°C
    Turnati compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. ( daca tava necesita )
  • Curatati merele de coaja, le taiati in bucati de marimea dorita si le infigeti in compozitie.
    Dati la cuptor pentru 10 minute.
    Reduceti temperatura la 165°C si lasati inca 30-35 de minute.
    Faceti testul scobitorii dupa 30 de minute iar cand este gata o scoateti si o lasati sa se raceasca in tava pe gratarul de la cuptor. ( nu in cuptor ).
  • Chec pufos cu mere - Preparare etapa 7Pudrati cu zahar si serviti cu multa pofta !

Punctează această reţetă

MelianMelian

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 6

Robert

Este prea mult unt este foarte gretoasa in rest are gust bun dar la unt nu sunt deacord

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mmmmm.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Si eu gatesc tot fara praf de copt!Ouale trebuie sa fie proaspete ca sa se bata bine albusul, si trebuie sa fie la temperatura camerei, NU scoase din frigider!Acesta este nu mic secret descoperit de mine!Incercati si veti vedea ca NU trebuie praf de copt!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu stiu ce-nseamna ,, unt topit,, ...in rest sunt clare etapele.. cred ca este bun cu fructe.o sa incerc si eu reteta iar referitor la unt...o sa-l tin la temperatura camerei si il mixez punand toate celelalte ingrediente !!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

E foarte bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

10 din 10

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superb si delicios

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Eee superr de bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicioasa!

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 6