Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se topeste, celelalte ingrediente punandu-se treptat, nu toate o data.
Albusurile se bat bine cu telul pana se fac spuma, apoi se incorporeaza o cana de zahar. Spuma trebuie sa fie ferma.
Se pregatesc 2 cani de faina in care se incorporeaza un plic de praf de copt. In amestecul de galbenus se adauga, treptat, cele 2 cani de faina si compozitia de spuma.
Se pune compozitia in tavile de chec pastrandu-se o parte in castron. Se adauga peste aceasta parte cateva linguri de cacao si se pune peste ulterior in fiecare tava.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 grade. Dupa incingere, se introduc tavile de chec si se ajusteaza temperatura la 170 grade. Se lasa cca 40 minute.
Pentru a testa daca prajitura este coapta sau nu, se ia o scobitoare si se inteapa din loc in loc checul. Daca pe scobitoare raman urme de coca, inseamna ca nu este coapta pe interior si mai trebuie lasata la cuptor.
Comentarii:
Foarte pufos si aromat! Felicitari!
Super pufos cate oua ca nu scrie
Cum farà faina citIti cu atentie
Fără făină? Câte gălbenușuri?
Ai gatit asa fara fainaaa?!!!!! Curios!!