Daca la salamul de biscuiti va sfatuiam sa folositi biscuiti tari, de data aceasta va trebui sa cautati biscuiti mai fini, moi si cat mai sfaramiciosi. Eu am gasit biscuitii perfecti pentru aceasta reteta in persoana unor biscuiti no name, vandute la vrac, din ovaz si cu fulgi de ciocolata.
Am pus biscuitii intr-o punga de plastic si i-am pisat cu ajutorul sucitorului de lemn.
Peste biscuiti am turnat untul topit si am amestecat foarte bine. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu peretii detasabili, si ajutandu-ma de linguri, spatule, degete si maini am presat cat mai bine biscuitii cu unt pentru a forma un blat.
Am dat tava la congelator pentru 20 de minute, timp in care am preparat crema de branza. Am batut o frisca teapana din smantana dulce la care am adaugat zaharul vanilat si intaritorul de frisca. La frisca am adaugat branza, zaharul pudra, esenta de vanilie si am amestecat foarte bine. Am intins uniform crema de branza peste blatul din biscuiti, si deasupra am presarat afinele - din belsug, sa nu se vada petec de crema.
In cele din urma am preparat gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si am turnat-o peste tarta cu ajutorul unei linguri. Tarta se da la rece pentru cel putin 3 ore.
Comentarii (21):
Foarte buna!
Cred ca va iesi f.buna....
Arata fabulos
O reteta foarte buna o voi incerca
Ma bucur de aceste rettete minunate, care ne da posibilitatea de a folosi aceste fructe minunate, cat mai variat. INA
Foarte buna
E super buna!!
Excelent
O bunatate!
Cred ca este dementiala