Daca iei broccoli proaspat, trebuie fiert al dente inainte de a-l folosi, asa ca pui apa intr-o oala incapatoare si o lasi sa ajunga la fiert, adaugi sare si broccoli desfacut in bucatele destul de mari si le fierbi pentru7-10 minute.
Daca este de la punga, doar il lasi sa se dezghete si il tai grosier. Scoti pe o farfurie bucatile de broccoli si le lasi la racit, dupa care le tai grosier.
Intr-un castron bati 4 oua cu un tel sau cu o furculita, adaugi sare, piper proaspat macinat, branza de vaci si smantana. Amesteci bine pana ce se omogenizeaza.
Scoti aluatul de tarta din frigider si il faci foaie. De obicei eu il modelez direct pe foaia de hartie de copt cu care tapetez tava si nu mai murdaresc in acest fel blatul de lucru de bucatarie.
Se intinde o foaie cu ajutorul facaletului si cu putina faina. Se croieste astfel incat sa se potriveasca pe tava ta de tarta si sa imbrace peretii tavii. Tava de tarta trebuie sa fie joasa si nu foarte mare.
Se pastreaza resturile de aluat ca sa faci ?zabrele? de aluat peste tarta Intepi aluatul de tarta cu furculita din loc in loc si adaugi peste el bucatile tale de broccoli. Adaugi peste broccoli compozitia de oua, smantana si branza de vaci. Din restul de aluat faci zabrele pe care le pui peste tarta pentru un aspect mai comercial.
Dai tarta ta sarata de broccoli in cuptorul cald si o tii la foc potrivit pentru 40-45 de minute, lasand-o sa se rumeneasca frumos. Se scoate pe un platou si se poate da la masa atat calda cat si rece.