Sfecla elvetiana nu stii niciodata cu adevarat cum sa o gatesti ... Pentru asta avem o solutie: tarta cu mangold! O tarta savuroasa, foarte simpla, care va permite intregii familii sa guste din aceasta leguma!
Curatati si tocaticeapa. Dati deoparte. Separati frunzele de mangold de cozi, Decuparti partea verde dupa nervurile albe ale mangoldului. Clatiti frunzele si tocati-le.
Caliti ceapa cu ulei de masline intr-o tigaie.
Dupa ce s-a inmuiat, adaugati frunzele de mangold tocate. Puneti sare, piper si gatiti 10-15 minute.
Intre timp, bateti oul ca [ pentru omleta si amestecati-l cu smantana. Se adauga branza rasa, sare, piper si se amesteca. Adaugati acest amestec lpeste mangold si ceapa gatita, apoi amestecati.
Puneti aluatul pentru tarte intr-o tava potrivita pentru copt si intepati baza acestuia cu o furculita.. Adaugati amestecul de mangold, ceapa, ou, branza si smantana,
Coaceti 30 - 35 minute la 180°C.
Serviti imediat cu o salata mixta! Bon appétit :-)