La prima vedere pare o reteta nepretentioasa dar care va va cuceri cu gustul ei delicios! Nu necesita tehnici complicate de executie si nci ingrediente pretiose!
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Apoi se adauga untul rece dat pe razatoare sau taiat in aschii fine. Dupa unt adaugati compozitiei iaurtul amestecat cu cele 3 linguri de lapte. Amestecati ingredientele dar nu le framantati. Trebuie amestecate ingredientele pana se aduna intre ele si atat. Cantitatea de aluat abtinuta este potrivita pentru o forma de tarta mare, cam de 23 cm diametru.
Transferati aluatul in tava de tarta si aranjati-l cu ajutorul degetelor. Acum dati tava de tarta la frigider si apucati-va sa faceti umplutura.
Taiati ceapa marunt si caliti-o in ulei muuult timp, adica vreo 20 de minute. Dupa ce s-a calit ceapa, trageti tigaia de pe foc si apucati-va de cealalta parte a umpluturii.
Se bat ouale cu un tel, se adauga smantana, ierburile uscate, mustarul si putina sare si piper.
Dati foc la cuptor…dar nu la propriu, nu incendiati casa! Aprindeti focul in cuptor si stabiliti temperatura cam pe la 170 grade (foc mic) si apucati-va sa “compuneti” tarta. In tava captusita cu aluat puneti jumatate din cantitatea de ceapa calita, piperati putin pe deasupra, adaugati 50 grame de cascaval sau branza rasa si apoi turnati jumatate din compozitia de oua cu smantana. Peste compozitia de oua cu smantana presarati restul de ceapa calita, puneti compozitia de oua si smantana care a ramas si deasupra presarati 50 grame de branza sau cascaval ras. Tarta astfel “construita” se baga la cuptor la foc mic, adica 170 grade si se lasa inauntru cam 30-35 minute.
Inainte de servire este bine sa se lase sa se racoreasca vreo 10-15 minute.
Comentarii:
AM SA INCERC SI EU....FOARTE BUNA !