Apa se incalzeste usor, se adauga putin zahar si drojdia, si se lasa pentru cateva minute ca drojdia sa intre in actiune( sa faca spume :) ). Faina se siteaza intr-un vas, se adauga untul topit, restul de zahar, sarea , oul si drojdia.
Se realizeaza o coca , care se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand coca ne-a crescut, e momentul sa se intinda o forma rotunda, groasa de vreo 4-5 mm. S-ar putea sa va mai ramana putina coca; nu e nici o risipa, o puteti pune la frigider sau congelator si o folositi cand aveti nevoie de ea.
Se tapeteaza o tava de tarta cu unt si faina, in care se aseaza aluatul. Se inteapa cu furculita, pentru a se evita ca aluatul sa se umfle in timpul coacerii.
Se pune in cuptor, la foc mic, pentru vreo 20 minute, pana cand este copt.Intre timp se realizeaza umplutura tartei.
Ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca , pana cand devine spumoasa. Daca considerati ca e prea groasa, se pot pune vreo 2 linguri de apa, pentru a deveni mai aerisita. Eu a trebuit sa folosesc.
Umplutura astfel obtinuta se toarna in forma de tarta abia coapta si se pune la cuptorul preincalzit pentru inca vreo 30 minute,insa la foc mic, pana cand se incheaga compozitia de branza.
Comentarii:
Je suis content!