Clatite de post umplute cu dulceata de afine
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Clatite cu pastis
-
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
-
Clătite vegane și fără gluten
-
Clătite cu banane fără adaos de zahăr, perfecte pentru micul dejun!
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Punem intr-un bol faina si apoi turnam treptat apa minerala, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam apoi uleiul, zaharul si un varf de cutit cu sare.Mixam bine .Daca ni se pare ca este cam groasa compozitia atunci mai adaugam putina apa minerala .Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri.
Incingem o tigaie(eu folosesc una de teflon) ,o ungem cu putin ulei si apoiturnam cu ajutorul unui polonic compozitie inclinand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.
Cand am terminat de copt toate clatitele , ungem pe rand fiecare clatita in parte cu dulceata de afine(se poate folosi orice fel de dulceata sau gem), se impaturesc , se pudreaza cu zahar pudra si......................pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

DIANA30,
06/12/2013
Medi , stii ca n-am facut niciodata clatite de post ? Ale tale sunt apetisante rau ...
am gătit această rețetă