Se pune faina intr-o oala, se adauga ouale, zaharul vanilat si sarea apoi se toarna apa minerala si se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza continutul. Se incinge o tigaie neadeziva si se unge cu o bucata de carpa curata/ servetel de hartie inmuiata in ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Prajiti clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde. Intoarceti clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si prajiti inca un minut. Daca prima clatita este prea groasa, mai adaugati apa in compozitie pentru a o dilua. Apoi scoateti clatita pe o farfurie si puneti-o in cuptorul incalzit pentru a sta calda. Repetati procedeul cu tot aluatul ramas. Nu uitati sa ungeti tigaia la fiecare 2-3 clatite. Cand ati terminat de prajit clatitele le veti umple cu dulceata la alegere si le veti rula...se servesc atat calde cat si reci.
Comentarii (101):
Super ușoară rețeta! Super bune clătitele!
Mulțumesc pentru rețeta! Ești minunata ca ai împărtășit o!
Se pune si ulei in compozitie ,nu se lipesc
Delicioase
Deliciosssssssssssssss
In aluat se adauga ulei. iar in acest caz nu se unge tigaia decat prima oara.
O reteta usoara recunosc .
Foarte buna!
Delicioase
Tata e Master Chef la clatite,Doamne Ajuta-i.
Tot asa de bune sunt si cu apa,nu neaparat sifon sau apa minerala