Se pune intr-un bol faina cernuta, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga laptele, zaharul, vanilia, sarea. Se bate bine cu mixerul pana dispar cocolosele.
Se adauga untul topit (nu fierbinte) si praful de copt. Se omogenizeaza din nou.Se pune o tigaie cu coada (eu prefer una de foanta groasa)sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pana (vorba vine).
Se toarna o lingura (din aceea mai mare) din compozitie miscand repede tigaia ca sa i se acopere cu aluat tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta! (Aveti grija ca mancaciosii nu au rabdare sa le terminati si fura )
Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa. Cand toate sunt gata se umplu pe rand: se intinde dulceata/gem, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul.
Comentarii:
Simpla si buna :)
Foarte bune....
Nu mentioneaza cantitatea rezultata
Fiarte gustoase si bune
Foarte delicios