Amestecam faina, zaharul, bicarbonatul si sarea.Adaugam apoi untul, galbenusul si zeama de lamaie amestecand bine.
Apoi adaugam 3 linguri de apa rece si amestecam pana blatul nu mai e sfaramicios. Adaugati mai multa apa daca e necesar. Impachetati aluatul in folie si dati la frigider 1 ora.
Ungem cu unt o tava de aprox 30 de cm diametrul cu peretii detasabili. Asezati aluatul in tava si intindeti-l cu degetele astfel incat sa se formeze o crusta care imbraca si marginile tavii. Cu o furculita gauriti aluatul si apoi dati-l la frigider 10 minute.
Faceti umplutura folosing un mixer. Bateti untul cu zaharul pana devine spuma, cam 3 minute, apoi adaugati ouale. Dupa ce ati incorporat ouale adaugati migdalele si vanilia.
Ungeti aluatul cu 1/4 cana de dulceata de caise, apoi adaugati afinele spalate. Peste afine turnati umplutura . Apoi aranjati piersicile cu pulpa in jos in tarta.
Coaceti la 170 grade C aprox 40 de minute, pana aluatul crustei capata o culoare aurie-aramie.
Lasati tarta sa se raceasca 30 de minute apoi ungeti-o cu un amestec de dulceata de piersici amestecata cu 1 lingura de apa fierbinte.
Comentarii:
F.buna,delicioasa
Doresc sa-mi spuneti gramajul pentru unt sau cat trebuie topit.