Se face aluatul faina, unt taiat cubulete, zahar si doar galbenusele de ou, frecate cu cele doua linguri de apa. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la frigider.
Intre timp se pregateste un orez cu lapte din: orez, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si putina scortisoara. Se lasa 10-15 minute sa se raceasca. Se bat tare albusele ramase de la aluat.
Se incorporeaza incet in orez impreuna cu o lingura de amidon sau de praf de pudding de vanilie. Se scot jumatatile de piersici din compot si se pun la scurs.
Se intinde aluatul de tarta si se aseaza in tava. Inainte de a aseza piersicile in cerc, se presara putin gris. Apoi se rasturna deasupra si orezul. Se mai presarat deasupra putin zahar tos pentru culoare si se da la cuptorul incalzit pentru 40 de minute.
Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Pofta buna.