Se spala bine afinele, se strivesc putin cu furculita si se presara deasupra cele 5 linguri de zahar. Le lasam sa se odihneasca pana preparam frisca din smantana dulce la care am adaugat o lingura de zahar pudra si plicul de zahar vanilat. Se dau si afinele la blender pana ce ajunge la consistenta dorita, apoi se adauga la frisca. Se amesteca usor cu lingura pana la omogenizare. Crema rezultata are o culoare foarte foarte frumoasa... dar atentie, culoarea aceasta frumoasa pateaza definitiv hainele! Compozitia se toarna intr-o caserola de plastic, se pune capacul si se da la congelator pentru aproximativ 5 ore.
Tot de la Ina am aflat secretul unei inghetate cremoase, fara cristale de gheata. Astfel, la fiecare ora, inghetata se scoate din congelator si se amesteca foarte bine cu o lingura. Eu am amestecat in inghetata de 4 ori in decursul a 3 ore. Am mai pastrat inghetata la congelator inca 2 ore fara sa mai amestec.
In timp ce inghetata statea linistita la congelator, am preparat si sosul de capsuni. Capsunile strivite putin si zaharul se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia de pe foc, si cand sosul s-a racit adaugam 2 linguri de Floriol (Angelli de casa). La servire stropim inghetata cu acest sos.
Sunt sigura ca merge si fara siropul de capsuni cu Angelli!Si daca pun frisca batuta ornata cu cateva afine?Voi incerca in varianta redusa...mersi pentru reteta!
Comentarii:
Ok
Dia-Coste, mai bine te-ai duce la un curs de alfabetizare, cu asemenea greseli de limba romana precis ca vei da gres in fata musafirilor!
Sunt sigura ca merge si fara siropul de capsuni cu Angelli!Si daca pun frisca batuta ornata cu cateva afine?Voi incerca in varianta redusa...mersi pentru reteta!
Delicios
Eu am incercat-o si am fost foarte incantata mai ales ca i-mi plac in general fructele de padure, cu acest desert nu dai gres in fata musafirilor.