Feliile de chec se insiropeaza pe ambele parti cu apa in care am dizolvat in prealabil esenta de vanilie. Pe fiecare felie de chec se pune cate o lingura de inghetata de afine.
Apoi, felia de chec se strange bine cu mana, incat sa nu se desfaca si sa acopere cat mai bine inghetata. Se modeleaza o bila pe care o invelim intr-o folie de celofan.
Bilele rezultate se dau la congelator pana ingheata bocna.Oul se bate ca pentru omleta, apoi se adauga 2 lingurite de zahar, 4 lingurite cu varf de faina si o lingurita de drojdie si se amesteca bine.
Sosul rezultat trebuie sa fie mai gros decat aluatul de clatita si un pic mai subtire decat pasta din care se fac galustele pentru supa de pui. Se dau bilele inghetate prin acest sos.
Apoi se prajesc in baie de ulei, zice reteta. Dar mie nu imi place ca mancarea sa inoate in ulei asa ca folosit mai putin ulei, cat sa acopere fundul tigaii. prajit cateva secunde pe fiecare parte pana s-au rumenit. E drept ca din cauza aceasta bilele mele au iesit cam colturoase.
Se pun bilele pe o farfurie, se presara cu zahar pudra si se toarna deasupra putin sos de capsuni (sosul de capsuni preparat din capsunile strivite cu furculita si indulcite cu o lingurita de zahar pudra).