De cand am un maestru degustator a tot ce e dulce, am inceput sa fiu mai atenta la ce pregatesc. Daca pana acum 3 ani in top erau cremele cu ciocolata, prajituri de cofetarie…acum s-a schimbat magia: acum prefer dulciuri fara prea multe ingrediente, cu fructe…cat se poate de sanatoase, ca dulciuri sanatoase nu exista.
Asa am devenit fan cheesecake, dar si aici inlocuind crema de branza cu branza proaspata slaba.
In ultimul numar al reviste GoodFood am vazut-o…Prajitura cu branza si afine.
Se topeste untul. Biscuitii si migdalele se fac praf cu ce are fiecare la indemana: robot de bucatarie, blender, facalet…
Se toarna untul topit peste biscuiti si migdale si se amesteca pana devin o pasta. Daca s-a folosit robotul de bucatarie, se toarna acolo untul si se mai porneste putin.
Intr-o tava 30×20 cm tapetata cu hartie de copt se pune compozitia de mai sus. Se repartizeaza uniform si se preseaza cu dosul unei linguri.
Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se spala si se sterg afinele, se pun intr-o cratita mica impreuna cu 2 linguri de zahar si amidonul dizolvat in 1-2 linguri de apa rece.
Se pun la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a dizolvat zaharul se mareste putin focul si se mai lasa 1-2 minute.
Intr-un castron mare se pune branza si se amesteca bine cu ajutorul mixerului pana cand incepe sa devina cremoasa. Se adauga zaharul si se omogenizeaza. Apoi se adauga smantana, ouale si faina. Se mixeaza pana cand devin toate o crema fina.
In tava cu biscuit sa pune jumatate din cantitatea de branza si cu ajutorul unei lingurite gramajoare de afine (2/3 din cantitate), se adauga restul de branza si deasupra restul de afine.
Se niveleaza si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute. Apoi se mai lasa 30 minute la 110 grade. Dupa ce a trecut timpul, se mai lasa prajitura 1 ora in cuptorul stins si inca 1 ora cu usa intredeschisa. Se raceste la temperatura camerei complet si apoi se pastreaza la rece de preferat minim 3 ore.
Partea asta pare putin peste mana, dar daca prajitura este facuta seara…dimineata este numai buna de mancat
Ce bine ca mai gasim pe acest sai t si o mincare fara carne eu din motive de boala nu mai pot minca carne care am fost o ..carnivora si nu stiam sa fac mincare decit cu carne imi este greu si va marturisec ca mereu am sanzatia da sint faminda
Comentarii:
Bun!!!!!
Delicioasa
Buna rau, sanatoasa
Buna precis si de ce nu mult mai sanatoasa decat cele de cofetarie.
Cred ca branza se acreste cat o tot ti-i in cuptor , nu stiu ce iese..
Foarte buna,aspectuasa,sanatoasa si usor de preparat.Multumesc!
Excelenta prajituta. Cred ca o sa o incerc, avand in vedere ca nu esti stresata de blatul care creste sau nu. Multumim si felicitari
Ce bine ca mai gasim pe acest sai t si o mincare fara carne eu din motive de boala nu mai pot minca carne care am fost o ..carnivora si nu stiam sa fac mincare decit cu carne imi este greu si va marturisec ca mereu am sanzatia da sint faminda
Arata super, sper si la gust sa fie la fel
Delicioasa