Am inceput sa fac destul de des prajituri cu branza pentru ca i le pot da fara mustrari de constiinta voinicului meu, fiind mai sanatoase si au si fructe. Prajitura asta are cam aceleasi ingrediente cu Pasca de branza pentru Paste, dar pentru ca se bat albusurile spuma, are o cu totul alta consistenta.
Se pune branza si smantana intr-o sita si se lasa sa se scurga tot zerul.
Blatul...se face intr-o viteza. Se faramiteaza biscuitii, fie intr-un robot, fie cu facaletul pana se transforma in frimituri fine. Apoi se omogenizeaza cu untul topit.
Se pune intr-o tava cu peretii detasabili, se preseaza cu dosul unei linguri si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade.
Dupa ce a lasat zer, se amesteca branza cu smantana, zaharul, galbenusurile si sucul de lamaie.
Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza in amestecul de branza cu ajutorul unei palete mari cu miscari jos-sus.
Se toarna peste blat, si se baga in continuare in cuptor pentru 45-60 minute pana cand daca se misca tava, miezul se misca o data cu ea, ca o gelatina inchegata.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se unge si dulceata de afine si apoi se presara afinele.
Prea dulce,iar blatul,care copt de 2 ori se transforma in firimituri ca sa nu mai zic ca 100 g unt pentru a incorpora 300g biscuiti, sunt insuficiente.am intors prajitura cu blatul deasupra,am amestecat dulceata de afine cu suc de portocale ca sa-i mai i-a din dulceata si apoi am pus frisca ca sa-l ma lege putin.
Comentarii (52):
Ii nah
Cunosc asa reteta doar ca se baga in frigider si deasupra tortei se pune jele
E foarte gustos
Cât timp trebuie lăsat blatul in cuptor?
Ar trebuii niște niște rețete fără cuptor ,la 36 grade să mai dai drumul și la cuptor cam problematic.
Prea dulce,iar blatul,care copt de 2 ori se transforma in firimituri ca sa nu mai zic ca 100 g unt pentru a incorpora 300g biscuiti, sunt insuficiente.am intors prajitura cu blatul deasupra,am amestecat dulceata de afine cu suc de portocale ca sa-i mai i-a din dulceata si apoi am pus frisca ca sa-l ma lege putin.
Imi place cum arata,am sa o pregatesc copiilor in weekend.
Este foarte buna
Cea mai buna reteta si cel mai reusit desert
Un deliciu