Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă
Vreți să vă faceți vafele și mai gustoase? Ați ajuns la locul potrivit ;-) Imaginează-ți o frumoasă vafă Liège, crocantă la exterior și moale la interior, acoperită cu un amestec de ciocolată topită, alune prăjite și fructe proaspete precum afine și zmeură... Și pentru și mai multă plăcere, o lingură generoasă de frișcă cu mascarpone completează totul. O gustare simplă, dar eficientă, care cu siguranță va fi pe placul întregii familii!
Ingrediente
Materiale
- pungă de patiserie
Rețete inrudite
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos
Preparare
- Zdrobiți alunele prăjite, topiți ciocolata și spălați fructele. Se pun crema și mascarpone în congelator timp de 15 minute înainte de utilizare.
- Se umplu cavitățile gofrelor cu bucăți de alune prăjite.
- Se acoperă alunele cu ciocolata topită.
- Puneți afine aleatoriu pe ciocolată. Presați ușor. Răciți timp de 15 minute.
- Între timp, se prepară frișca:
Se pune mascarpone rece într-un castron mare, se adaugă smântâna rece, zahărul pudră și extractul de vanilie. - Bateți pentru a obține o frișcă compactă. Se transferă într-o pungă de patiserie.
- Turnați frișca peste cavitățile umplute cu ciocolată. Așezați câteva zmeură peste frișcă. Presară cu alune prăjite zdrobite și ești gata de gustare.
Observații
Cum păstrez aceste vafe umplute?
Vă recomandăm să le mâncați imediat ce ați poșat frișca. Le puteți păstra timp de 1-2 zile la frigider, într-un recipient etanș, doar umplute cu ciocolată, alune și afine.
Pot înlocui umplutura?
Bineînțeles!
-Dacă ești fan speculoos, poți umple cavitățile cu speculoos sfărâmat și pastă speculoos, deasupra cu frișcă și bucăți de biscuiți.
-Dacă ești fan banoffee, poți umple cavitățile cu caramel și speculoos, apoi le acoperi cu frișcă și bucăți de banană.
Dacă sunteți fan tiramisu, preparați faimoasa noastră cremă tartinabilă cu ciocolată și cafea, umpleți cavitățile cu ea, acoperiți cu frișcă și răzuiți niște ciocolată pe deasupra sau presărați cu pudră de cacao.
După cum puteți vedea, vă puteți umple cu ușurință vafele inspirându-vă din deserturile preferate! Variați plăcerile folosind fructe de sezon. Spune-ne combinația ta preferată în comentarii!
Cum se prăjesc alunele?
Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C. Lăsați-le să se răcească. Îndepărtați coaja de pe alune prin frecare lor între palme.