Vreți să vă faceți vafele și mai gustoase? Ați ajuns la locul potrivit ;-) Imaginează-ți o frumoasă vafă Liège, crocantă la exterior și moale la interior, acoperită cu un amestec de ciocolată topită, alune prăjite și fructe proaspete precum afine și zmeură... Și pentru și mai multă plăcere, o lingură generoasă de frișcă cu mascarpone completează totul. O gustare simplă, dar eficientă, care cu siguranță va fi pe placul întregii familii!
Cum păstrez aceste vafe umplute? Vă recomandăm să le mâncați imediat ce ați poșat frișca. Le puteți păstra timp de 1-2 zile la frigider, într-un recipient etanș, doar umplute cu ciocolată, alune și afine.
Pot înlocui umplutura? Bineînțeles! -Dacă ești fan speculoos, poți umple cavitățile cu speculoos sfărâmat și pastă speculoos, deasupra cu frișcă și bucăți de biscuiți. -Dacă ești fan banoffee, poți umple cavitățile cu caramel și speculoos, apoi le acoperi cu frișcă și bucăți de banană. Dacă sunteți fan tiramisu, preparați faimoasa noastră cremă tartinabilă cu ciocolată și cafea, umpleți cavitățile cu ea, acoperiți cu frișcă și răzuiți niște ciocolată pe deasupra sau presărați cu pudră de cacao.
După cum puteți vedea, vă puteți umple cu ușurință vafele inspirându-vă din deserturile preferate! Variați plăcerile folosind fructe de sezon. Spune-ne combinația ta preferată în comentarii!
Cum se prăjesc alunele? Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C. Lăsați-le să se răcească. Îndepărtați coaja de pe alune prin frecare lor între palme.