Petitchef

Tort inimos cu frisca si ciocolata

Felul principal
5 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
  • Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
  • Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
  • Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
  • Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
    Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
    Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
  • Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
    Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui".
  • In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
    Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. lasat peste noapte.Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.


Poze

Tort inimos cu frisca si ciocolata
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 2
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 3
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 4
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 5
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 6
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 7
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 8
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 9
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 10
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 11
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 12
Tort inimos cu frisca si ciocolata - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

27/04/2018

Nu inteleg de ce mai postati retete de acest fel,mai bine va ocupati timpul cu altceva pt ca e varza ca sa nu spun mai rau.

(0) (0) Abuz
16/02/2016

O reteta complet aiurea!!!!!! Ce se intampla acolo, la voi??????? Reveniti-va!!!!!

(0) (0) Abuz
15/02/2016

Care albusuri si galbenusuri ?

(0) (0) Abuz
15/02/2016

Mah,cata frisca trebuie,scuze?

(0) (0) Abuz
15/11/2011

Delicios!tot ce este cu frisca ,crema si ciocolata este delicios!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează