Ce ziceți dacă am transforma cartofii în vafe? Și pentru și mai multă plăcere, facem un sandviș umplut cu brânză raclette și coppa. Oportunitatea de a gusta acest preparat familial și emblematic într-un mod original ;-)
Mixați cartofii curățați și tăiați în bucăți mici.
Amestecați smântâna, oul, sarea, piperul și arpagicul tocat. Adaugați făina și amestecați bine.
Adăugați cartofii mixați în aluat și amestecați. La final adaugam untul topit și amestecăm bine.
Preîncălziți apoi ungeți aparatul de vafe. Turnați aluatul de vafe în el. Gătiti 8 minute.
Vafele sunt gata! Tot ce trebuie să faceți este să le umpleți.
Dacă vreți ca brânza să curgă, adaugați feliile de raclette peste vafele din aparatul de vafe și așteptați să se topească.
Altfel, umpleți vafele când sunt fierbinți: începeți prin a pune o felie de raclette pe o vafa, adăugați o felie de coppa apoi o felie de raclette și inchideți sandvișul cu a doua vafa.
Coppa saui ,,capocollo’’ este un salam produs din mușchii de la gâtul porcului, o specialitate tradițională italiană și corsicană. Pentru prepararea sa sunt selectate cele mai slabe și gustoase părți ale mușchiului, localizate între cap și a patra coastă a jugului. Se consuma în general, împreună cu legume proaspete și brânzeturi.
Comentarii:
De ce nu se specifica cum se blendeaza cartofii,cruzi sau fierti
O intrebare: cartofi cruzi sau fierti?