Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand amestecul devine o crema spumoasa, punem cate un ou si cate putin din iaurt, apoi continuam mixarea.
Amestecam faina cu praful de copt si zahar vanilat, apoi le incorporam treptat in compozitia de unt si ou. Adaugam un praf de sare.Tapetam doua tavite cu ulei si faina si turnam o patrime din aluat (ochiometric ) in fiecare tavita, presaram afine (scurse de surplusul de lichid!!!) si acoperim din nou cu aluat. La final presaram deasupra prajiturii afine sau fructe de padure.
Introducem prajitura in cuptor si coacem pana cand devine rumena. Testam cu ajutorul unei scobitori, daca iese "curata" inseamna ca prajitura este coapta.
Astept cu nerabdare impresiile voastre si eventual idei pentru a imbunatati spre exemplu as adaugam si cativa fulgi de cereale, pe langa afine. Ma gandesc sa inlocuiesc afinele cu fructe confiate, spre exemplu caise. Va doresc pofta buna si spor !!!
Foarte buna reteta , Alternativ : fara praf de copt, daca se bat f bine albușurile separat , iar gălbenușurile se pot amesteca cu ulei, pana la consistentă unei maioneze. Va creste foarte bine si nu se lasa, la răcire. F buna ideea cu fulgi de ceva,de migdale , sau poate nuca.
Comentarii (15):
Foarte buna aceasta prajitura! Am facut-o asta seara! :) Multumesc mult!
Eu am folosit afine din gem, acum am scos-o din cuptor si arata excelent, inca nu am gustat-o
Foarte buna reteta ,
Alternativ : fara praf de copt, daca se bat f bine albușurile separat , iar gălbenușurile se pot amesteca cu ulei, pana la consistentă unei maioneze.
Va creste foarte bine si nu se lasa, la răcire.
F buna ideea cu fulgi de ceva,de migdale , sau poate nuca.
Pare gustoasă,o voi încerca zilele astea
Ina
Nu cred ca ai scris reteta completa
Arata delicios
Super!!!
Bunaaaaa
F buna