In primul rand, tin sa-i adresez multumiri Danei - uptown girl - ca a postat pe artaculinara aceasta minunata delicioasa reteta si pe deasupra, usor de facut. Modificarea adusa de mine e legata strict de perioada de marinare a carnii - eu am lasa
Ingrediente:
300 g paste penne
50 ml ulei de m?sline
dou? cepe
smîntîn?
doi c??ei de usturoi
150 ml vin alb demisesc
dou? buc??i de fenicul
dou? portocale
50 g unt
100 g parmezan
busuioc verde
sare, piper
praz
mozzarella
Dac? tot v-am povestit aici despre cum am încropit o mas?, vineri sear?, de dragul unui mujdei de usturoi, m?car s? vede?i ?i pentru ce mi-am pierdut eu timpul. Se iau c??eii de usturoi, se taie feliu?e, se dau cu pu?in? sare ?i se zdrobesc. Sigur, a?
mal Inca din copilarie am iubit combinatia dintre carne, cartofi si fructe...am si acum "pe limba" gustul mieros de compot de gutui pregatit aproape cu sfintenie de catre mama in fiecare toamna , compot pe care( mama) il servea langa fripturi (fie el
Laura A a fost cea care mi-a facut pofta de paste de casa. Le-a laudat atat ca am zis sa incerc si eu sa vad ce-o fi de ele. M-am hotarat ieri, pe o vreme extrem de capricioasa sa prepar paste. Fara ou. Pappardelle. Vroiam sa fac pappardelle deoar
G?tesc foarte des pe?te: cu spanac, cu ro?ii, cu asparagus, cu sos de hrean, cu sos de vin alb, pe aburi, în aluat, în folie. Toate sunt gustoase, îns? cu sos de fenicul e fenomenal. Sosul a fost g?tit de un buc?tar renumit într-o emisiune de g?
Imi plac pastele, indiferent cum sint facute (cu brinza, cu sos...) Cele cu sos sint extrem de consistente si gustoase. Pentru sos am nevoie de 2 cepe rosii, pe care le toc marunt si le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cri
S-a intamplat in felul urmator: m-am hotarat sa mananc mai sanatos in ultima perioada asa ca am trecut mai mult pe legume si fructe. La capitolul legume mai experimentez.....si uite ce a iesit!!!
Am facut la gratar ciuperci, vinete si dovlecel. Si cum
Un desert usor, pe gustul tuturor, de la mic la mare, f?cut dup? o re?et? din revista Secretele buc?t?riei . Ingrediente: - 1l lapte; - 250g gri?; - 2 ou?; - 1 plic zah?r vanilat; - 4-5 linguri de zah?r pentru amestecul de gri?; - 2-3 linguri de zah?r
Zilele astea-s asa de aglomerate, incat imi pun sub semnul intrebarii teoriile aberationist-idealiste ca oricand poti gasi timp sa gatesti ceva bun si sanatos. E complicat, da' nu imposibil. Prin urmare, am luat o bucata de pulpa de porc, mai mica si
mal Carnatii crestati i-am prajit in tigaie sub capac in untura lor. Am tocat o ceapa mica pe care am sotat-o in putin ulei doar cat sa-si lase aroma, apoi i-am adaugat boia dulce si apa si am asteptat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am
Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.
Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Great news, everybody! I am no longer a gnocchi virgin!! That is, aseara am facut pentru prima data ever gnocchi in casa! Si spre uimirea mea, chiar au iesit ca la carte! Sa fie nororc chior? Sa fie talentul meu innascut? Nu stiu - stiu doar ca gnocchi =
Frigaruile se pot prepara cam din orice,le punem pe gratar ,in cuptor sau chiar si in tigae...
Ingrediente
3 cartofi
2 cepe
2 morcovi
5-6 felii de bacon crud
sare,ulei si salsa de patrunjel
2 linguri de margarina
2 iaurturi intregi (o
Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, "dezbracat" apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana c
Am avut o bucata de pulpa de vitel,aprox.500 g,am spalat-o, am taiat-o in felii de 60-80 g, pe care le-am batut cu ciocanul, si le-am marinat in otet balsamic alb, vin alb, ceapa, putin ulei, cam 2 ore, la frigider. Pt sosul de ciuperci : am calit o ceapa
Este o mâncare u?oar? de var?. Dovleceii se pot t?ia oricum - felii, cuburi, rondele. Am preferat acum sa-i tai fâ?ii lungi, ca ni?te pamblici. Mai intâi am r?zuit coaja verde, altfel va r?mâne tare în mâncare. Am taiat a?a, fâ?ii, 3 dovlecei - nu îna
Se spala bine-bine cartofii (eu am pus 3 de persoana), fara sa se curete de coaja. Eu am folosit cartofi noi. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pun in cuptorul incins, direct pe gratar, aprox. 1 ora, sau pana furculita patrunde foarte usor in e
Cum am gatit eu prima data fructe de mare, respectiv creveti, sau cum le zice in filmele americane shrimps
In primul rand nu inteleg denumirea: cum adica fructe de mare? Adica sunt vegetale? Nuuu, ca misca, m-am uitat eu la ele! Cred ca din moti
Am facut pu?in? cur??enie prin c?mar? ?i am dat peste un plicule? de sos "Peking Lemon", cump?rat vara trecut? din Carrefour, atunci când ?i-au propus s? introduc? pe pia?a noastr? produsele de la BLUE DRAGON, care între timp, au disp?rut definitiv din M
Sper s? nu v? uita?i la poza de început cu mult? aten?ie! La cum arat? pe?tele, parc? a? fi mâncat un Pirania fioros! Uita?i-v? ce din?i are ?i practic, forma capului e hidoas?! Dar s? trecem peste asta ?i s? ave?i încredere în mine, când v? spun c? sigur