Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, "dezbracat" apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana cu parmezan- eu am facut sosul cu hrean, ca-mi place tare. Mike, merci :) o sa incerc si costitele fierte in Guiness, in curand. Tre' sa recunosc cu mana pe inima ca nu am mai mancat asa carne moale decat la restaurant. Eram sceptica in ceea ce priveste folositul foliei de Al pentru copt, ca e posibil sa fie periculoasa, dar pana se demonstreaza ca e, o putem folosi, din cand in cand.
Am folosit un muschiulet de porc, pe care l-am spalat, uscat cu prosoape de hartie, apoi i-am facut incizii din loc in loc, si l-am frecat cu sare, piper & boia. L-am infasurat apoi in felii subtiri de bacon, si l-am rulat strans in folie. L-am bagat la cuptor, la 200 de grad, aprox 1 h, apoi am desfacut folia si am trecut pe ventilatie, pana s-a rumenit frumos, intorcandu-l de 2 ori.
Pt sosul de hrean, am incalzit putin o cutie smantana de gatit, si am adaugat 2 lingurite hrean de la borcan, sare si piper alb, dupa gust.
Si am facut o salata verde, peste care am pus un dressing cu otet, apa si zahar pudra.
... dedic aceasta reteta prietenelor mele care s-au lasat de mancat carne de porc :D!