Ingrediente: 5 cartofi maricei 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie + coaja de la lamaie, sare&piper, vreo 3-4 lingurite de capere....
Ingredientul principal al sosului Sriracha sunt ardeii chili; la prepararea lui sunt folosite doar ingrediente de cea mai de calitate si niciodata coloranti artificiali sau arome.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (~150 g/buc) 50 g faina, sare, Sos: 50 g faina, 50 g unt, 200 ml lapte, 50 g hrean, 50 g smantana, o lingurita zeama de lamaie,...
Ingrediente: Un iepure inima ficatul rinichii lamanii 1 limba de porc 1 inima de porc 1 ceapa mare 300g ciuperci 1 ardei kapia verdeata 4 catei de usturoi 2...
Ingrediente: 4 oua 4 fasii de somon afumat Pentru sos: 180 g branza topita 1 lingurita hrean zeama de la ½ lamaie 1 lingurita Herbes de Provence piper negru
Ingrediente: Maioneză din un gălbenuș 150 ml ulei de măsline 1 linguriță muștar Dijon 2 linguri zeamă lămâie 50 ml sos de roșii sau Ketchup 2 linguri cremă de...
Ingrediente: pentru perisoare: 1 kg carne tocata de porc, 300 g orez, o ceapa mare taiata cat mai marunt, un ou, marar, patrunjel, boia dulce, pentru sos:...
Acest sos catalan clasic, realizat cu ardei, migdale, rosii si usturoi prajit, provine din Spania si este plin de savoare. Cu o aroma pamanteasca, de fum, si usor dulce, cu doar o tenta de iuteala, sosul Romesco este condimentul perfect.
mal
Uneori mancarea ni se pare banala. Poate preparam prea des acelasi fel de mancare si in timp ne plictisim de el. De aceea va propun o noua abordare : incercati sa va montati cat mai fantezist preparatele, asftel incat ,in momentul in care aveti
Dac? tot v-am povestit aici despre cum am încropit o mas?, vineri sear?, de dragul unui mujdei de usturoi, m?car s? vede?i ?i pentru ce mi-am pierdut eu timpul. Se iau c??eii de usturoi, se taie feliu?e, se dau cu pu?in? sare ?i se zdrobesc. Sigur, a?
Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, "dezbracat" apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana c