Se curata, se spala si se scurge bine pestele dupa care se sareaza, se condimenteaza cu piper si cimbru. Se prajeste pe ambele parti pe tigaia unsa. Intre timp, se opareste rosia, se curata de pielita si de seminte si se toaca foarte marunt. Se pun intr-un bol hreanul, zeama de lamaie, iaurtul(smantana), un praf de piper, rosia si mararul verde si se amesteca bine. Sosul este destul de picant, insa merge foarte bine la peste sau chiar pui, vitel.
Comentarii (27):
E bun oricum! Cu peste oceanic (pt. ca nu are oase) e cel mai bun!
De ce "2 bucati file peste" si nu "doua fileuri de peste"? Suna mai frumos!
Mai bine le mixezi o să iasă un sos bun.
Buna ,de incercat
Hrean la conserva?!
Oare cum faci sa tai rosia bucatele dupa ce ai scos (cum???) semintele?!
Cred ca la acel sos ar merge si un picutz de usturoi,nu ?
Ingenios si traditional, bucuros de idee.
Delicios
Fbun
Se poate pregati orice fel de peste,vreau s-o pregatesc,este apetisanta,merita