Se curata pestele, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Apoi se spala si se sterge. Dupa ce s-a uscat, se freca cu putin piper se tavaleste prin faina sau malai. Se pune tigaia la foc potrivit si cand uleiul este incins, se asaza bucatile de peste la prajit. Trebuie sa fie ulei suficient, ca se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Daca bucatile nu prea groase se tin cca. cinci minute pe fiecare parte. Se scoate pestele prajit din tigaie, cu o spumiera si se aseaza pe o hartia absorbanta, ca sa se degreseze.
De obicei, pestele prajit se serveste cu o mamaliga, alaturi de un mujdei de usturoi. De data asta am servit pestele alaturi de un sos de rosii cu masline. Pentru sos, se incinge tigaia cu ulei, se adauga rosiile decozite, fara sanburi si taiate in cuburi.
Dupa 5 minute se adauga sosul de rosii, foaia de dafin si sarea dupa gust. Se acopera vasul, se mai lasa 2-3 minute. Am servit pestele prajit langa paneuri din dovlecei, pe care le aveam ramase si le-am folosit alaturi de peste si sos.