Iepure umplut, servit cu sos

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
2 h 20 m

Ingrediente

6

Pentru sos:

Preparare

Preparare2 ore
Gătire20 min
  • Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii.
  • Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu painea si 2 catei de usturoi. Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.
  • Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.
  • Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.
  • Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30.
  • Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10, pentru a se rumeni frumos.
  • Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-a cusut si-l taiem in felii.
  • Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.
CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

unguru_e2013
unguru_e2013, 09/11/2013

Delicios

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz