Iepure umplut, servit cu sos
Ingrediente
6
Pentru sos:
Preparare
Preparare2 ore
Gătire20 min
- Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii.
- Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu painea si 2 catei de usturoi. Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.
- Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.
- Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.
- Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30.
- Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10, pentru a se rumeni frumos.
- Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-a cusut si-l taiem in felii.
- Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
