Se amesteca carnea cu ceapa, patrunjelul si mararul tocate marunt, oul, o lingura vegeta, 2 linguri boia dulce, o lingurita sare, o lingurita piper.
E gust intotdeauna sa vad daca mai trebuie sarata sau nu, si apoi pun orezul spalat in 2-3 ape. Se fac perisoarele si se fierb aprox.30 minute.
In ulei incins se pun 3 lingurite de crema de hrean. Se trage oala de pe foc si se pun 3 linguri pline de faina.
Se amesteca bine pentru a nu ramane cocolosi. Se pune oala inapoi pe foc si se adauga lapte, putin cate putin, amestecand energic. Cantitatea de lapte este in functie de cat de gros vreti sa iasa sosul.
A facut mai lichid pentru ca se mai ingroasa dupa ce se raceste. Se fierbe aprox.5 minute, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Dupa ce se stinge focul se adauga 2 linguri de smantana.
Comentarii:
Este delicioasa am facut-o