Laura A a fost cea care mi-a facut pofta de paste de casa. Le-a laudat atat ca am zis sa incerc si eu sa vad ce-o fi de ele. M-am hotarat ieri, pe o vreme extrem de capricioasa sa prepar paste. Fara ou. Pappardelle. Vroiam sa fac pappardelle deoarece tare rau gasesc in comert. Imi place ca sunt mai late. Insa ce m-a asteptat? nu aveam cum sa intuiesc? Din cauza ca s-a innorat foarte tare, pozele aferente modului de fabricare au iesit tare intunecate (eu nu mai folosesc blitz pentru ca distruge culorile naturale). Asa ca am sa ma vad obligata sa va arat poze de la alta postare. Dupa toata intunecimea a inceput sa ningaaaaa ca in povesti. Ia sa vedeti, ca sa ma credeti:
Ingrediente: - 400 g faina (mi-au iesit f multe din cantitatea asta asa ca daca nu vreti sa aveti mult de lucru, reduceti la 200g) - apa cat sa rezulte un aluat tare dar elastic, care, atunci cand este apasat cu degetul sa isi revina usor la forma initiala. Mie mi-a intrat in jur de 230-240 ml apa. Modul de preparare al foii de paste este identic cu cel de aici, doar ca la final taiati foaia obtinuta in fasii mai groase putin degat tagliatellele. Aveti grija cum manuiti foia ? fiind fara ou se rupe mai usor. Infainati o suprafata de lemn cu faina si lasati pastele la uscat timp de o ora.
Intre timp puteti face sosul (idee Laura A): - 2 ardei - 2 lg sos de rosii picant - ulei - 1/4 cana apa - 1 ceapa mica Ardeii se taie bucati mai groase si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa razuita, pret de 3-4 minute. Apoi se toarna sosul de rosii si apa, se acopera si se lasa sa fiarba pana scade lichidul si ardeii sunt patrunsi. Daca nu sunt patrunsi, mai adaugati apa si mai lasati putin. Puneti acest amestec la blender si pasati pana devine o crema omogena. Pastele le fierbeti in apa cu sare si ulei de masline timp de 2-3 minute (fierb f repede).
Serviti pastele cu sosul de ardei si optional ? cu parmesan ras. Impresii: va asigur ca Laura avea mare dreptate! NU se compara cu pastele din comert! Sunt moi, cremoase parca, usoare? deosebite sosul este nemaipomenit. Aduce putin cu zacusca dar este mult mai rafinat, dulceag-picant. salvam bani ? cumparam faina si apa plata si preparam niste paste deosebite ? puteti sa le faceti in ce forma doriti: pappardelle, tagliatelle, stelute, alfabet, fundite, orecchiete etc. V-am convins? Cine mai incerearca??