Ingrediente:
- 2-3 buc??i dorad?;
- 2 cepe;
- 4-5 ro?ii mari;
- 1-2 c??ei de usturoi;
- 2 linguri capere;
- 1 cea?c? vin alb sec;
- 1 l?mâie;
- cimbru;
- sare;
- piper;
- ulei de m?sline.
Cur???m pe?tele, îl sp?l?m, îl ?tergem cu un prosop de hârtie, îl condiment?m, iar în burt? îi punem câte o jum?tate de felie de l?mâie cur??at? de coaj?, apoi îl d?m la rece pân? este gata sosul.
Pentru sos op?rim ro?iile, apoi le decojim, le cur???m de semin?e ?i le t?iem cubule?e.
Ceapa o t?iem m?runt ?i o punem la c?lit în ulei de m?sline.
Când ceapa începe s? se înmoaie ad?ug?m usturoiul tocat m?runt, ro?iile, apoi condiment?m cu sare, piper ?i cimbru. L?s?m sosul s? fiarb? aproximativ 1o minute, dup? care ad?ug?m vinul ?i mai l?s?m 2-3 minute.
Turn?m o parte din acest sos într-o tav? în care am pus pu?in ulei de m?sline, a?ez?m pe?tii, apoi turn?m ?i restul de sos. Peste pe?ti mai punem o jumatate sau chiar o felie de l?mâie cur??at? de coaj?.
D?m tava la cuptor, iar cu 15 minute înainte de a fi gata punem ?i caperele.
Se serve?te cald, cu sos din tav? ?i felii de l?mâie.
POFT? BUN?!