Este o mâncare u?oar? de var?.
Dovleceii se pot t?ia oricum - felii, cuburi, rondele. Am preferat acum sa-i tai fâ?ii lungi, ca ni?te pamblici.
Mai intâi am r?zuit coaja verde, altfel va r?mâne tare în mâncare.
Am taiat a?a, fâ?ii, 3 dovlecei - nu înainte de a pune un vas cu apa ?i sare la clocotit.
Când i-am terminat pe to?i, i-am pus în ap? clocotit?, vreo câteva minute. Aten?ie: fierb foarte repede ?i dac? îi l?sa?i prea mult se vor zdrobi. Pot sa fie un pic mai tari, c?ci îi mai fierbem cu sosul.
Separat facem sosul alb, punând într-o tigaie, pe foc, o lingur? de ulei, o buc??ic? de unt ?i o lingur? de fain?. Când se îngroa??, turn?m repede ap? ?i amestec?m continuu, nu vom lasa s? se pr?jeasc? nici un pic. Ad?ug?m apoi treptat o can? cu smântân?, amestecând mereu. Potrivim grosimea sosului cu ap? - dac? mai trebuie - ?i gustul - cu sare ?i piper. Dup? ce s-a legat, turn?m ?i dovleceii strecura?i ?i îi mai l?s?m sa fiarb? pu?in (un clocot).
Îi mai putem aromatiza cu nuc?oar? sau m?rar verde.
Comentarii:
Super buna
Groznica reteta
Cine a scris aicea....treb sa mai faca odata scoala...nu stie sa scrie.!ce rusineabia am inteles!