Petitchef

Dovlecei cu sos alb

Dovlecei cu sos alb

Este o mâncare u?oar? de var?.

Dovleceii se pot t?ia oricum - felii, cuburi, rondele. Am preferat acum sa-i tai fâ?ii lungi, ca ni?te pamblici.

Mai intâi am r?zuit coaja verde, altfel va r?mâne tare în mâncare.

Am taiat a?a, fâ?ii, 3 dovlecei - nu înainte de a pune un vas cu apa ?i sare la clocotit.

Când i-am terminat pe to?i, i-am pus în ap? clocotit?, vreo câteva minute. Aten?ie: fierb foarte repede ?i dac? îi l?sa?i prea mult se vor zdrobi. Pot sa fie un pic mai tari, c?ci îi mai fierbem cu sosul.

Separat facem sosul alb, punând într-o tigaie, pe foc, o lingur? de ulei, o buc??ic? de unt ?i o lingur? de fain?. Când se îngroa??, turn?m repede ap? ?i amestec?m continuu, nu vom lasa s? se pr?jeasc? nici un pic. Ad?ug?m apoi treptat o can? cu smântân?, amestecând mereu. Potrivim grosimea sosului cu ap? - dac? mai trebuie - ?i gustul - cu sare ?i piper. Dup? ce s-a legat, turn?m ?i dovleceii strecura?i ?i îi mai l?s?m sa fiarb? pu?in (un clocot).

Îi mai putem aromatiza cu nuc?oar? sau m?rar verde.








Comentarii:

11/03/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
19/06/2012

Groznica reteta

(0) (0) Abuz
25/06/2011

Cine a scris aicea....treb sa mai faca odata scoala...nu stie sa scrie.!ce rusineabia am inteles!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
2 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecei cu sardine
Rulouri de dovlecei cu sardine
20 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
1 porții
20 min
Foarte ușor

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează