PASTE CU SOS PICANT

PASTE CU SOS PICANT

Imi plac pastele, indiferent cum sint facute (cu brinza, cu sos...)
Cele cu sos sint extrem de consistente si gustoase.
Pentru sos am nevoie de 2 cepe rosii, pe care le toc marunt si le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cristal sau mai bine zis, pina ce miroase bine . Pun peste circa 300 g de piept de pui taiat in cubulete mic, amestec pina isi schimba carnea culoarea, pun sare, piper, boia de ardei iute facuta de mine in casa si pun 1 sticla de 0,5 l de suc de rosii sau bulion . Peste toate astea pun o lingurita de condimente de pizza (toate buruienile care dau o aroma specifica pentru pizza), mai adaug eventual apa daca mai trebuie si las sa fiarba , la foc mic, cam 15 minute.
Intre timp, fierb pastele conform timpului indicat si dupa ce le-am scurs, le pun direct in vasul cu sos, luindu-l de pe foc.
Vasul ramine acoperit astfel ca pastele vor absorbi sosul si vor deveni picante si gustoase.
La servire, se pune brinza deasupra ( fara pretentii, de care exista in casa ) si eventual ketchup, cui ii place .
Va poftesc la o farfurie de paste !!!

D Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca

Comentarii

Punctează această reţetă: