Imi plac pastele, indiferent cum sint facute (cu brinza, cu sos...)
Cele cu sos sint extrem de consistente si gustoase.
Pentru sos am nevoie de 2 cepe rosii, pe care le toc marunt si le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cristal sau mai bine zis, pina ce miroase bine . Pun peste circa 300 g de piept de pui taiat in cubulete mic, amestec pina isi schimba carnea culoarea, pun sare, piper, boia de ardei iute facuta de mine in casa si pun 1 sticla de 0,5 l de suc de rosii sau bulion . Peste toate astea pun o lingurita de condimente de pizza (toate buruienile care dau o aroma specifica pentru pizza), mai adaug eventual apa daca mai trebuie si las sa fiarba , la foc mic, cam 15 minute.
Intre timp, fierb pastele conform timpului indicat si dupa ce le-am scurs, le pun direct in vasul cu sos, luindu-l de pe foc.
Vasul ramine acoperit astfel ca pastele vor absorbi sosul si vor deveni picante si gustoase.
La servire, se pune brinza deasupra ( fara pretentii, de care exista in casa ) si eventual ketchup, cui ii place .
Va poftesc la o farfurie de paste !!!