Un desert usor, pe gustul tuturor, de la mic la mare, f?cut dup? o re?et? din revista Secretele buc?t?riei.
Ingrediente:
- 1l lapte;
- 250g gri?;
- 2 ou?;
- 1 plic zah?r vanilat;
- 4-5 linguri de zah?r pentru amestecul de gri?;
- 2-3 linguri de zah?r pentru sosul de vi?ine;
- 1 borcan compot de vi?ine (720g);
- 2 linguri amidon;
- unt;
- un praf de sare.
Amestec?m gri?ul cu pu?in lapte rece pentru a nu face cocoloa?e.
Punem la fiert restul de lapte cu un praf de sare, o lingur? de unt ?i 4-5 linguri de zah?r (în func?ie de cât de dulce vre?i s? ias? gri?ul).
Când laptele a dat în fiert ad?ug?m gri?ul amestecat cu pu?in lapte rece si l?s?m pe foc pân? se îngroa??.
Dup? ce oprim focul ad?ug?m zah?rul vanilat ?i cele 2 ou? întregi pe care le batem înainte foarte bine cu mixerul.
A?ez?m compozi?ia ob?inut? într-o tav? uns? cu unt, într-un strat gros de 1,5 - 2cm, apoi d?m tava la frigider pentru 2 ore.
Între timp preg?tim sosul de vi?ine. Scurgem vi?inele din compot, iar dac? este cazul le scoatem ?i sâmburii. Din sucul r?mas lu?m 3-4 linguri cu care dizolv?m amidonul, iar restul îl punem la fiert cu 2-3 linguri de zah?r. Când sucul a dat în fiert ad?ug?m amidonul dizolvat ?i l?s?m s? fiarb? pân? se îngroa??. La sfâr?it punem ?i vi?inele.
Dup? 2 ore scoatem gri?ul de la frigider ?i îl t?iem în ce form? dorim. Buc??elele ob?inute le rumenim în unt.
Se servesc cu sos de vi?ine.
POFT? BUN?!