Petitchef

Gris cu sos de visine

Gris cu sos de visine
Un desert usor, pe gustul tuturor, de la mic la mare, f?cut dup? o re?et? din revista Secretele buc?t?riei.
Ingrediente:
- 1l lapte;
- 250g gri?;
- 2 ou?;
- 1 plic zah?r vanilat;
- 4-5 linguri de zah?r pentru amestecul de gri?;
- 2-3 linguri de zah?r pentru sosul de vi?ine;
- 1 borcan compot de vi?ine (720g);
- 2 linguri amidon;
- unt;
- un praf de sare.

Amestec?m gri?ul cu pu?in lapte rece pentru a nu face cocoloa?e.
Punem la fiert restul de lapte cu un praf de sare, o lingur? de unt ?i 4-5 linguri de zah?r (în func?ie de cât de dulce vre?i s? ias? gri?ul).
Când laptele a dat în fiert ad?ug?m gri?ul amestecat cu pu?in lapte rece si l?s?m pe foc pân? se îngroa??.
Dup? ce oprim focul ad?ug?m zah?rul vanilat ?i cele 2 ou? întregi pe care le batem înainte foarte bine cu mixerul.
A?ez?m compozi?ia ob?inut? într-o tav? uns? cu unt, într-un strat gros de 1,5 - 2cm, apoi d?m tava la frigider pentru 2 ore.
Între timp preg?tim sosul de vi?ine. Scurgem vi?inele din compot, iar dac? este cazul le scoatem ?i sâmburii. Din sucul r?mas lu?m 3-4 linguri cu care dizolv?m amidonul, iar restul îl punem la fiert cu 2-3 linguri de zah?r. Când sucul a dat în fiert ad?ug?m amidonul dizolvat ?i l?s?m s? fiarb? pân? se îngroa??. La sfâr?it punem ?i vi?inele.
Dup? 2 ore scoatem gri?ul de la frigider ?i îl t?iem în ce form? dorim. Buc??elele ob?inute le rumenim în unt.
Se servesc cu sos de vi?ine.
POFT? BUN?!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
2 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Kebab de dovlecel cu un sos asiatic delicios și picant
Kebab de dovlecel cu un sos asiatic delicios și picant
2 porții
38 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Sos gorgonzola
Sos gorgonzola
2 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează