Ingrediente: Foi: 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina esenta de vanilie Crema: 4 oua 400 g zahar 4 lg apa 1 pac margarina rama 100 gr cacao 2 esente rom Glazura: 200 g...
Ingrediente: 3 oua, 2 pachete de unt sau 400 g margarina, 2 cani de zahar , 2 si 1/2 cani de faina, zahar vanilar, rom, 2 lamai obisnuite si 2 lamai lime , o...
Ingrediente: Pentru blat, forma cu diametrul de 28cm: 10 oua, 10 linguri de zahar, zahar vanilat, 2 lingurite de praf de copt, 8 linguri faina, o lingura cacao,...
Ingrediente: 350 g. faina 150 g. zahar 1 praf de sare 1 ou 200 g. unt sau 250 g. margarina 150 g. nuca 2 linguri rom o jumatate pliculet praf de copt 2-3...
Ingrediente: 3 oua, 3 linguri de ulei, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, colorant alimentar rosu-carmin, o lingurita rasa de cacao, 300 g rahat, o lamaie...
Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
Ingrediente: un blat de cacao taiat pe jumatate , amavut nevoie de o prajitura mai mare si a facut - blatul din 10 oua,- 10 linguri de zahar, 9 linguri de...
Ingrediente: – 4 galbenusuri sau, 2 oua întregi, 140 g zahar, 200 g unt, 50 g cacao sau 100 g ciocolata de menaj, o lingura rom, un pachetel cu zahar vanilat, 4...
Ingrediente: Pentru crema: 200 g zahar pentru caramel 1 lingura apa 6 oua 800 ml lapte 200 g zahar 4 plicuri de vanilie 1/2 fiola vanilie un praf de sare 5 mere...
Originea acestei creme este disputata atat de catalani, dar si de francezi si englezi, deopotriva, care pretind ca acest dulce isi are originea in tarile lor.
Ingrediente: Pentru blat : 6 oua 300 g de unt 250 g de zahar 2 linguri de cafea solubila 300 g de faina Un pliculet de praf de copt Un praf de sare 3 linguri de...
Ingrediente: pentru Crema: 3 oua mari, 150 ml lapte, 150-200 g zahar tos, 500 g frisca, 67 foi de gelatina 15 ml rom, un plic cu zahar vanilat. pentru Frisca...
Ingrediente: Reteta: 300 g fructe de acelasi fel sau amestecate, 150 ml lapte, 6-7 foi sau 18-20 g granule de gelatina, 2 albusuri 200 g zahar tos, 15 ml rom,...
Ingrediente: Blat: 5 albusuri 150 g zahar 2 bucati de rahat 1 praf sare 1 ceasca stafide 5 linguri de faina 1 cana de nuci macinate 1 praf de copt rom Crema:...
Ingrediente: 3 oua 60 g faina, 105 g zahar tos 15 ml rom adica, pentru fiecare ou de 60 g sau ceva mai mare 20 g faina 35 g zahar tos si pentru 3-5 oua 15 ml rom
Ingrediente: Blat: 6 albusuri, 200 g zahar 200 g nuca macinata 3 g faina 1 praf de copt glazura 1: 200 g ciocolata alba , 5 l ulei crema: 10 g zahar 200 g unt...
Ingrediente: Reteta blatului : 8 oua, 160 g nuci macinate, 100 g pesmet, 200 g zahar, 15 ml rom. Reteta siropului : 150 ml rom, 150 ml apa, 150 g zahar, coaja...
Crema de vanilie cu rom, la pahar
Crema de vanilie se pregateste cum s-a aratat în reteta precedenta , cu deosebirea ca, în albus se pun 30 ml rom, cînd se bate spuma cu zaharul tos.
Crema se amesteca cu spuma prin rasturnare, pîna se omogenizeaza,,