Crema cu gelatina si fructe

Crema cu gelatina si fructe
Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Reteta:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Intr-un cazanel de 3 l, gelatina se înmoaie în laptele rece, pîna cînd îl absoarbe bine (cca 1 ora). Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul, se bat din nou pîna cînd se întaresc, ca o zapada si se lasa la o parte în bucatarie. Frisca rece, de la gheata, se bate spuma , apoi se introduce în frigider. Cazanelul cu gelatina si restul de 100 g zahar se asaza pe un vas cu apa fierbinte; se amesteca cu lingura, pîna cînd se topeste bine gelatina .
  • Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat sl se amesteca în continuare, pe un vas cu apa rece, pîna cînd compozitia ajunge la temperatura degetului. Se adauga, atunci, o lingura cu vîrf de spuma batuta, se amesteca usor cu toata gelatina, prin rasturnare , de 4-5 ori, apoi se pune restul de spuma, se aduna toata de pe vas si, numai pe urma, se amesteca usor, tot prin rasturnare, cu lingura sau cu telul, de 7-8 ori. Apoi, se desarta toata frisca peste spuma sau invers si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare, pîna la fundul cazanelului, ca sa se omogenizeze compozitia.
  • Frisca mai rece face ca spuma sa se întareasca, pe masura ce se amesteca. Daca frisca nu a fost tinuta la gheata înainte de a se bate, compozitia va fi moale si laptoasa, iar la baza se va forma o cuta de gelatina, fara spuma, ca o piftie.
  • Crema se desarta, imediat, într-o forma de 1 1/2 U unsa putin cu unt solid, se niveleaza si se presara cu fructele care au fost pregatite dinainte .
  • Crema se tine la frigider 2-3 ore, ca sa se închege, apoi se rastoarna pe platou. Deasupra se orneaza cu fructe sau cu frisca.

Punctează această reţetă

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: