Petitchef

Crema cu gelatina si fructe

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Reteta:

Preparare

  • Intr-un cazanel de 3 l, gelatina se înmoaie în laptele rece, pîna cînd îl absoarbe bine (cca 1 ora). Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul, se bat din nou pîna cînd se întaresc, ca o zapada si se lasa la o parte în bucatarie. Frisca rece, de la gheata, se bate spuma , apoi se introduce în frigider. Cazanelul cu gelatina si restul de 100 g zahar se asaza pe un vas cu apa fierbinte; se amesteca cu lingura, pîna cînd se topeste bine gelatina .
  • Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat sl se amesteca în continuare, pe un vas cu apa rece, pîna cînd compozitia ajunge la temperatura degetului. Se adauga, atunci, o lingura cu vîrf de spuma batuta, se amesteca usor cu toata gelatina, prin rasturnare , de 4-5 ori, apoi se pune restul de spuma, se aduna toata de pe vas si, numai pe urma, se amesteca usor, tot prin rasturnare, cu lingura sau cu telul, de 7-8 ori. Apoi, se desarta toata frisca peste spuma sau invers si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare, pîna la fundul cazanelului, ca sa se omogenizeze compozitia.
  • Frisca mai rece face ca spuma sa se întareasca, pe masura ce se amesteca. Daca frisca nu a fost tinuta la gheata înainte de a se bate, compozitia va fi moale si laptoasa, iar la baza se va forma o cuta de gelatina, fara spuma, ca o piftie.
  • Crema se desarta, imediat, într-o forma de 1 1/2 U unsa putin cu unt solid, se niveleaza si se presara cu fructele care au fost pregatite dinainte .
  • Crema se tine la frigider 2-3 ore, ca sa se închege, apoi se rastoarna pe platou. Deasupra se orneaza cu fructe sau cu frisca.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează