Foi: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind 4 foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.
Crema: Ouale zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana la proba de fir .Adaugam cacao cernuta ,incorporam si lasam sa se raceasca.Incorporam margarina putin cate putin mixand la putere mare.Aromatizam crema cu esenta de rom la fiola.
Glazura: Ciocolata frisca si margarina rama se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana ce se obtine o glazura omogena.
Asamblare: Foile de rulada se taie in bucati egale ,se suprapun unindu-le cu crema de cacao formand straifuri.Se dau la rece dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.Pentru asta e nevoie ca straiful sa fie pus pe un gratatr .
Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in portii egale cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte. Decoram dupa preferinta a facut un model fin din ciocolata alba.
Comentarii:
Super cred