Prajitura excelent

Desert
8 porții
Ușor
2 zile 12 h 30 m

Ingrediente

8

Ptr. foi:

Ptr. crema:

Preparare

Preparare30 min
Gătire2 zile 12 h
  • Am separate albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Am amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi am incorporat faina cernuta.
  • Aluatul obtinut l-am impartit in doua, si am copt doua foi subtiri, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Am lasat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.
  • Cât aluatul a stat la cuptor am pregatit crema:
    Am batut cele doua oua împreuna cu zaharul si apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adaugat cacao cernuta, si am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecand treptat cu cate o lingura din crema rece, iar la final am pus si cele 2 esente de rom.
  • Dupa ce am copt cele doua foi le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat pe jumatate, formand 4 blaturi.
  • Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o alta foaie.. si tot asa pana am terminat foile, iar prajitura am imbracat-o in crema. Deasupra am presarat din abundenta migdale macinate. Am dat prajitura la frigider ptr cateva ore.
  • Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/
SimonaWorldSimonaWorld

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Nu are nimeni reteta originala "prajitura excelent" ?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu seamana nici de departe cu prajitura excelent originala.

abuz

anonymous

Ce dimensiuni are tava?

abuz

anonymous

CE PRAJITURA CU TIMP DE PREPARARE 60 ORE!!! ITI PIERE CHEFUL DE DULCE!!!

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Foarte buna !

abuz

anonymous

Super buna,super usoara,super excelenta

abuz

anonymous

Buna!!!!!!!tare buna!

abuz

anonymous

Excelent...astazi am s-o fac si eu.

abuz

anonymous

Fffff buna

abuz
  • pagina 1 / 2