Prajitura excelent
Ingrediente
8
Ptr. foi:
Ptr. crema:
Preparare
Preparare30 min
Gătire2 zile 12 h
- Am separate albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Am amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi am incorporat faina cernuta.
- Aluatul obtinut l-am impartit in doua, si am copt doua foi subtiri, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Am lasat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.
- Cât aluatul a stat la cuptor am pregatit crema:
Am batut cele doua oua împreuna cu zaharul si apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adaugat cacao cernuta, si am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecand treptat cu cate o lingura din crema rece, iar la final am pus si cele 2 esente de rom. - Dupa ce am copt cele doua foi le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat pe jumatate, formand 4 blaturi.
- Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o alta foaie.. si tot asa pana am terminat foile, iar prajitura am imbracat-o in crema. Deasupra am presarat din abundenta migdale macinate. Am dat prajitura la frigider ptr cateva ore.
- Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nu are nimeni reteta originala "prajitura excelent" ?
am gătit această rețetă
anonymous
Nu seamana nici de departe cu prajitura excelent originala.
anonymous
Ce dimensiuni are tava?
anonymous
CE PRAJITURA CU TIMP DE PREPARARE 60 ORE!!! ITI PIERE CHEFUL DE DULCE!!!
anonymous
Super
anonymous
Foarte buna !
anonymous
Super buna,super usoara,super excelenta
anonymous
Buna!!!!!!!tare buna!
anonymous
Excelent...astazi am s-o fac si eu.
anonymous
Fffff buna