Am separate albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Am amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi am incorporat faina cernuta.
Aluatul obtinut l-am impartit in doua, si am copt doua foi subtiri, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Am lasat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.
Cât aluatul a stat la cuptor am pregatit crema: Am batut cele doua oua împreuna cu zaharul si apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adaugat cacao cernuta, si am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecand treptat cu cate o lingura din crema rece, iar la final am pus si cele 2 esente de rom.
Dupa ce am copt cele doua foi le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat pe jumatate, formand 4 blaturi.
Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o alta foaie.. si tot asa pana am terminat foile, iar prajitura am imbracat-o in crema. Deasupra am presarat din abundenta migdale macinate. Am dat prajitura la frigider ptr cateva ore.
Comentarii (18):
Nu are nimeni reteta originala "prajitura excelent" ?
Nu seamana nici de departe cu prajitura excelent originala.
Ce dimensiuni are tava?
CE PRAJITURA CU TIMP DE PREPARARE 60 ORE!!! ITI PIERE CHEFUL DE DULCE!!!
Super
Foarte buna !
Super buna,super usoara,super excelenta
Buna!!!!!!!tare buna!
Excelent...astazi am s-o fac si eu.
Fffff buna