Prajitura excelent
Ingrediente
8
Ptr. foi:
Ptr. crema:
Preparare
Preparare30 min
Gătire2 zile 12 h
- Am separate albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Am amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi am incorporat faina cernuta.
- Aluatul obtinut l-am impartit in doua, si am copt doua foi subtiri, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Am lasat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.
- Cât aluatul a stat la cuptor am pregatit crema:
Am batut cele doua oua împreuna cu zaharul si apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adaugat cacao cernuta, si am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecand treptat cu cate o lingura din crema rece, iar la final am pus si cele 2 esente de rom. - Dupa ce am copt cele doua foi le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat pe jumatate, formand 4 blaturi.
- Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o alta foaie.. si tot asa pana am terminat foile, iar prajitura am imbracat-o in crema. Deasupra am presarat din abundenta migdale macinate. Am dat prajitura la frigider ptr cateva ore.
- Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/03/2015
Nu are nimeni reteta originala "prajitura excelent" ?
am gătit această rețetă